Αφρική

Σομαλία: Τουλάχιστον 27 νεκροί, κυρίως παιδιά, εξαιτίας πυροδότησης οβίδας που δεν είχε εκραγεί

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Άμπντι Άχμεντ Αλί απηύθυνε έκκληση στις αρχές να βοηθήσουν προκειμένου «να απομακρυνθούν πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί κι είναι διασκορπισμένα στην περιοχή» για να αποφευχθούν κι άλλες μελλοντικές «τέτοιες καταστροφές».

«Είχαμε καταστροφή κοντά στην Κοριολέι, αθώα παιδιά σκοτώθηκαν όταν εξερράγη οβίδα ολμοβόλου», δήλωσε ο Άμπντι Άχμεντ Αλί, τοπικός αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Τουλάχιστον είκοσι επτά άνθρωποι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι πενήντα και πλέον τραυματίστηκαν στη Σομαλία χθες Παρασκευή όταν πυροδοτήθηκε πυρομαχικό που δεν είχε εκραγεί σε περιοχή νότια της πρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας, της Μογκαντίσου, ανέφεραν το σομαλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και αξιωματούχος.

Δεν εξήγησε από ποιον βλήθηκε το πυρομαχικό, ούτε πότε, ούτε πού. Η περιοχή αυτή πάντως γίνεται συχνά θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στις σομαλικές ένοπλες δυνάμεις, που υποστηρίζονται από στρατιωτική αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης, και τζιχαντιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ, που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

Η Σεμπάμπ («Νεολαία») μάχεται από το 2007 για να ανατρέψει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

 

Κάτοικος της πόλης, ο Ιμπραήμ Χασάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε πως τα περισσότερα θύματα ήταν «μικρά παιδιά που πέθαναν επιτόπου όταν ένα από αυτά έπεσε πάνω σε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά σε χώρο παιγνιδιού».

Την 26η Μαΐου, τουλάχιστον 54 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν μέλη της Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση σε βάση της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης όπου στρατοπέδευαν μέλη των ένοπλων δυνάμεων της Ουγκάντας στην πόλη Μπούλο Μαρέρ, περίπου 30 χιλιόμετρα από την Κοριολέι

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Πληροφοριακός πόλεμος Ελλάδος -Τουρκίας: Ελληνικός λογαριασμός δημοσίευσε ολόκληρο χάρτη του προεδρικού συγκροτήματος του Ερντογάν

Για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν δημοσιεύουμε κανένα βίντεο των Τούρκων και κακώς ελληνικά ΜΜΕ προχώρησαν στην...