Αφρική

Η Κένυα παραγγέλνει 118 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από την Τουρκία

Ο στρατός της Κένυας έχει παραγγείλει 118 τετράτροχα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Katmerciler.

Ο εκπρόσωπος τύπου των ενόπλων δυνάμεων της Κένυας, Συνταγματάρχης Zipporah Kioko, δήλωσε στον τοπικό Τύπο ότι το Υπουργείο Άμυνας ολοκληρώνει τη συμφωνία για τα ανθεκτικά στις νάρκες, προστατευόμενα από ενέδρα οχήματα Hizir μέσω του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα Χιζίρ θα παρέχουν στα  στρατεύματα της Κένυας προστατευμένη κινητικότητα όπου κι αν αναπτύσσονται», δήλωσε αξιωματούχος του Katmerciler.

Ο στρατός της Κένυας θα αναπτύξει κατά κύριο λόγο τα οχήματα τα Χιζίρ για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον της  ομάδας al-Shabab.

Ο αξιωματούχος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει πόσο σύντομα θα οριστικοποιηθεί η σύμβαση, αλλά μια τουρκική πηγή  είπε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να υπογραφεί σε λίγες εβδομάδες, αν όχι ημέρες. Η τιμή της σύμβασης είναι  "σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ" (73 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία και η Τυνησία υπέγραψαν μια συμφωνία 150 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση πολλών τουρκικών αμυντικών εξοπλισμών, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Kirpi MRAP της BMC και των τεθωρακισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων Eurder Yalcin της Nurol.

"Η συμφωνία αυξάνει τη διείσδυση στην αφρικανική αγορά τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων", δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος προμηθειών.

Πηγές ανέφεραν ότι η Katmerciler υπερτέρησε των  αντιπάλων εταιρειών της Νότιας Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής για το συμβόλαιο της Κένυας.

Ο αξιωματούχος του Katmerciler δήλωσε ότι το Χιζίρ έχει αποδεδειγμένο ιστορικό στη Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις λειτουργούν και αντιμετωπίζουν παρόμοιες απειλές με τα στρατεύματα της Κένυας που αντιμετωπίζουν κατά μήκος των συνόρων με τη Σομαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμασμένο  και πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ, το Hizir μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες αποστολές , όπως η  διεξαγωγή μάχης, ο έλεγχος και διοίκηση,  χημική, βιολογική, ακτινολογική και πυρηνική άμυνα ,ασθενοφόρο και σε αποστολές  ασφάλειας των συνόρων και αναγνώρισης.

Ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλο 12,7 mm, αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 mm ή πολυβόλο 7,62 mm.

Ο πυργίσκος διαθέτει προηγμένες δυνατότητες και επιλογές, όπως δυνατότητα πυροδότησης εν κινήσει, απεικόνιση ημέρας και νύχτας, αυτόματη παρακολούθηση στόχων.

Το όχημα, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και εννέα άτομα, είναι επίσης εξοπλισμένο με εκτοξευτή χειροβομβίδων καπνού στο πάνω μέρος του οχήματος. Είναι σχεδιασμένο σε σασί V-hull monocoque για να αυξήσει την επιβίωση του οχήματος και του πληρώματος εκτρέποντας την προς τα πάνω κατευθυνόμενη έκρηξη , όπως από νάρκες ξηράς ή αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή , μακριά από το όχημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ