Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι ''κάρφωσαν'' τον Ερντογάν: ''SADAT και Κατάρ συνεργάζονται στην Λιβύη''!

Ρωσικά ΜΜΕ, που ελέγχονται πλήρως από το Κρεμλίνο, δημοσιεύουν τις ύποπτες σχέσεις Ερντογάν-Κατάρ και SADAT στην Λιβύη. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε η Μόσχα, το έλαβε όμως ο Τούρκος πρόεδρος; 
 
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο ''φως'' της δημοσιότητας και αποκακλύπτουν πολλά για το ''τρίγωνο του διαβόλου''. 

Όπως αποκαλύπτει το ρωσικό ΜΜΕ, ''οι μισθοί των Σύρων Τζιχαντιστών που πολεμούν για χάρη της κυβερνήσεως του Σάρατζ, αλλά και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που παρέχεται αφειδώς στον GNA, φέρεται να χρηματοδοτείται από την ίδια χώρα.        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι σήμερα, οι δυνάμεις του Σάρατζ έχουν αποκτήσει πάνω από εκατό μονάδες βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των ΤΟΜΑ, με χρήματα του Κατάρ προς την Τουρκία.
 
Η Άγκυρα, παρακάμπτοντας το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, προμηθεύει όπλα την κυβέρνηση της Τρίπολης, θέλοντας να αλλάξει την ροή των γεγονότων.

Ταυτόχρονα οι αναλυτές λένε ότι ο Χαφτάρ έχει λάβει μεγάλες προμήθειες όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και ετοιμάζεται για την τελική αντεπίθεση.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία έχει στείλει Τούρκους στρατιωτικούς και όπλα για να υποστηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, περίπου 3700 Σύριοι μισθοφόροι έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη πλήρως επιχειρησιακοί και περισσότεροι από 1.800 ακόμα λαμβάνουν εκπαίδευση σε τουρκικά στρατόπεδα, ενώ η στρατολόγηση για τις δυνάμεις του GNA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Περίπου 64 Σύριοι μαχητές διέφυγαν προς την Ευρώπη λίγο μετά την άφιξή τους στη Λιβύη.

Υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη. Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας με επικεφαλής τον Φαγέζ αλ Σάρρατζ και το ανατολικό υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Αμπντουλάχ αλ Θάνι, το οποίο υποστηρίζεται από το κοινοβούλιο της Λιβύης και τον Εθνικό Στρατό με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ελέγχει περίπου το 95% της χώρας και υποστηρίζεται από όλες σχεδόν τις λιβυκές φυλές'', καταλήγει το άρθρο. 

Για πρώτη φορά ρωσικά ΜΜΕ προχωρούν σε αυτές τις αποκαλύψεις και φαίνεται με αυτό τον τρόπο η μίνι-κρίση που λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε Άγκυρα-Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι ΗΠΑ θα εισέλθουν επίσημα στη Λιβύη μέσω μισθοφορικής εταιρείας που έφθασε στην Λιβύη και θα επιλέξουν να στηρίξουν τον Σαράτζ, περιπλέκοντας ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση.

Πρόκειται για μια τεκτονικού τύπου πλέον σύγκρουση, με θέμα τα θαλάσσια και χερσαία τεράστια κοιτάσματα της Λιβύης, την οποία η Δύση θέλει πάση θυσία διχοτομημένη και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την Ελλάδα και το θέμα με την υποτιθέμενη τουρκική ΑΟΖ. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ