Η άρση της απαγόρευσης κατέστη δυνατή έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού, η οποία προωθήθηκε λόγω της χρήσης του ποταμού ως χώρου διεξαγωγής της τελετής έναρξης των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων.
Θα ανοίξουν τρεις νέες τοποθεσίες κολύμβησης στις όχθες του ποταμού του Παρισιού, μεταξύ των οποίων μία κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, μία άλλη κοντά στον Πύργο του Άιφελ και μία τρίτη στην ανατολική πλευρά του Παρισιού.
Αυτές οι τοποθεσίες κατά μήκος των όχθων του Σηκουάνα θα μπορούν να φιλοξενούν περισσότερους από 1.000 κολυμβητές καθημερινά έως την 31η Αυγούστου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποδείξαμε ότι οι σκεπτικιστές έκαναν λάθος και που καταφέραμε να τηρήσουμε τις αρχικές μας δεσμεύσεις, για κάτι που ήταν πολύ μεγάλο και περίπλοκο να επιτευχθεί», τόνισε για τον ποταμό Σηκουάνα ο Πιέρ Ραμπαντάν, αναπληρωτής Δήμαρχος του Παρισιού.