Το Ιράν ξεκίνησε νέο κύμα επίθεσης κατά του Ισραήλ μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης.
«Θα χτυπήσουμε κάθε στόχο του ιρανικού καθεστώτος», διαμήνυσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε επίθεση σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Ιράν.Unmute
Η Τεχεράνη απείλησε Αμερική, Βρετανία και Γαλλία με πλήγματα, αν αποδειχθεί ότι βοήθησαν το Ισραήλ, ενώ οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ιράν για τα πυρηνικά, στην Ιορδανία, ακυρώθηκαν.
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι ενεργοποιήθηκαν συστήματα αεράμυνας γύρω από το στρατηγικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στον Περσικό Κόλπο, αλλά και στην Τεχεράνη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αυτός και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο ότι η σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ «πρέπει να τερματιστεί».
«Νιώθει, όπως κι εγώ, ότι αυτός ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν πρέπει να τελειώσει, ενώ εξήγησα ότι και ο δικός του πόλεμος πρέπει να τελειώσει», δήλωσε ο Τραμπ στο Truth Social, αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας 50 λεπτών με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, δήλωσε ο κορυφαίος βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ στο κρατικό μέσο ενημέρωσης TASS.
Ο Ουσακόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν καταδίκασε την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε παρόμοια προσφορά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χθες, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.