Κόσμος

Μαντλίν Μακάν: Βρέθηκαν ρούχα και οστά – Ελπίδες για εξέλιξη μετά από 17 χρόνια

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, καθώς οι ερευνητές που εξετάζουν την υπόθεση βρήκαν μικρά θραύσματα ρούχων και οστών - στην περιοχή κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε το μικρό κορίτσι - και τα έστειλαν στη Γερμανία για εξέταση.

Η έρευνα στην περιοχή κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν και που χρησιμοποιούσε τακτικά ο καταδικασμένος 38χρονος Γερμανός παιδεραστής Christian Brueckner, φάνηκε να ήταν αρχικά άκαρπη. Ωστόσο, από τότε έχει αποκαλυφθεί ότι ανακτήθηκαν μικροσκοπικά θραύσματα ρούχων και οστών, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύνδεση του Brueckner - του κύριου υπόπτου της υπόθεσης - με το έγκλημα.

Μια πηγή δήλωσε στην Berlin Morning Post: «Προφανώς έχουν ανακαλυφθεί αρκετά αντικείμενα, τα οποία τώρα εξετάζονται με λεπτομέρεια από την αστυνομία στο εργαστήριο. Όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν θραύσματα ρούχων και οστών. Οι ερευνητές δεν έχουν σχολιάσει επίσημα εάν τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με την εξαφάνιση της Μαντλίν, αλλά ελπίζουν».

Τα δείγματα που εξετάζονται τώρα στη Γερμανία, δίνουν ελπίδα ότι θα υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση που προβληματίζει τις Αρχές από το 2007, όταν η τρίχρονη εξαφανίστηκε από την Praia da Luz της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της έτρωγαν σε κοντινό εστιατόριο.

Ο Brueckner πλησιάζει στο τέλος της ποινής φυλάκισης του, αφού καταδικάστηκε το 2020 για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας τουρίστριας το 2005 στο θέρετρο όπου εθεάθη για τελευταία φορά η Μαντλίν. Είναι ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης από το 2020, αν και δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ