Κόσμος

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε Ουκρανός, πρώην πολιτικός στη Μαδρίτη

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε πρώην βοηθός του πρώην Ουρανού, φιλορώσου, Προέδρου, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, άγνωστος ή άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώην Ουκρανό πολιτικό Αντρίι Πόρτνοφ έξω από σχολείο σε πλούσιο προάστιο της Μαδρίτης.

Η αστυνομία έλαβε κλήση για τον πυροβολισμό ενός Ουκρανού πολίτη στις 9.15 π.μ. τοπική ώρα έξω από την ελίτ Αμερικανική Σχολή της Μαδρίτης, που βρίσκεται στο Ποζουέλο ντε Αλαρκόν, ανέφερε η αστυνομία της Μαδρίτης στο Reuters, χωρίς να προσδιορίσει το θύμα.


Ο Πόρτνοφ ήταν ανώτερος σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανατράπηκε με την επανάσταση του Euromaidan το 2014.

Το Reuters σημείωσε ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν σημειωθεί αρκετά εγκλήματα στα οποία εμπλέκονται Ρώσοι και Ουκρανοί υψηλού προφίλ στην Ισπανία, η οποία έχει σημαντικούς πληθυσμούς ομογενών και από τις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ