Κόσμος

Σλοβενία και Κροατία ανακοίνωσαν αύξηση αμυντικών δαπανών πριν το έκτακτο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες

Η Σλοβενία και η Κροατία, γνωστοποίησαν την απόφαση τους να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες πριν το έκτακτο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Ρόμπερτ Γκόλομπ, η χώρα του θα προχωρήσει στην αύξηση των αμυντικών δαπανών από το 1,53% στο 2% του ΑΕΠ έως το 2030.

Από την πλευρά του, ο Κροάτης ομόλογός του, Αντρέι Πλένκοβιτς, είπε ότι η χώρα του θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες στο 2,67% του ΑΠΕ έως το 2027.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

maxhtika-kogreso
Κόσμος 0

Ολική ανατροπή! Νέα έκθεση του Κογκρέσου αποκαλύπτει πόσα μαχητικά έχασε η Ινδία και πόσα το Πακιστάν κατά την διάρκεια του πολέμου τον Μάιο

Ολική ανατροπή στα όσα πιστεύαμε για τις απώλειες μαχητικών της Ινδίας και του Πακιστάν από τον πόλεμο του φετινού Μαΐου