Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ένταση με διαδηλωτές στη Γεωργία έξω από το κοινοβούλιο - Έκαψαν τη ρωσική σημαία (Βίντεο)

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο μετά το βέτο που άσκησε η Πρόεδρος  Σαλομέ Ζουραμπισβίλ,ι στο επίμαχο νομοσχεδίου που προβλέπει ότι οι ΜΚΟ και τα ΜΜΕ που λαμβάνουν χρηματοδότηση άνω του 20% από το εξωτερικό θα χαρακτηρίζονται ξένοι πράκτορες.

Στην Τυφλίδα διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και βάζουν φωτιά στην σημαία της Ρωσίας


Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι επισήμανε «Σήμερα άσκησα βέτο στον ρωσικό νόμο, ο εν λόγω νόμος έχει ρωσική φιλοσοφία ως προς την ουσία και το πνεύμα του. Αντιβαίνει στο Σύνταγμά μας και σε όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επομένως αποτελεί εμπόδιο στην ευρωπαϊκή μας πορεία» και συνέχισε «Μέσω των εκλογών θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την Ευρώπη. Έτσι θα πρέπει να δούμε τις επόμενες εκλογές».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε μία πρώτη αντίδραση σχολίασε ό,τι το βέτο «δίνει χρόνο για βαθύτερο  προβληματισμό» στην κυβέρνηση

Σε συνέντευξη της η πρόεδρος της Γεωργίας δείχνει τις εκλογές του Οκτωβρίου με τις οι οποίες οι πολίτες θα μπορέσουν να  δώσουν ένα ξεκάθαρο  μήνυμα.  

Η χώρα του Καυκάσου βρίσκεται σε περιδίνηση  από τις αρχές Απριλίου που το κυβερνών κόμμα επανεισήγαγε το νομοσχέδιο με τους επικριτές να λένε ότι απηχεί αντίστοιχο ρωσικό νόμο για να φιμώσει  αντιπάλους του Κρεμλίνου και  παράλληλα βάζει “φρένο” στην ευρωπαϊκή προοπτική της  Γεωργίας.  

Από την έναρξη των διαδηλώσεων  έχουν τεθεί υπό κράτηση περισσότεροι από 180 άνθρωποι  με πολλούς απο αυτούς να καταγγέλλουν σωματική  βία από τις Αρχές.  

Ο Ντέιβιντ Κατσαράβα, πολιτικός ακτιβιστής ανέφερε: «Η τιμωρία μου άρχισε αμέσως μετα την κράτηση. Έτσι, όταν με οδηγούσαν μέσα από το τμήμα, οι αστυνομικοί που στέκονταν εκεί, άρχισαν να με χτυπούν από εκείνη τη στιγμή».
 
Η ΕΕ και δυτικές χώρες έχουν καταδικάσει το νόμo με τις ΗΠΑ να  κάνουν λόγο για δημοκρατική οπισθοδρόμηση στη χώρα  καλώντας  τους βουλευτες να αποφασίσουν ανάμεσα στις  ευρωατλαντικές φιλοδοξίες του γεωργιανού λαού ή αν η χώρα θα παραμείνει στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...