Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Νεκρή η μία μαθήτρια που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η επίθεση με μαχαίρι της 15χρονης σε 8 συμμαθήτριές της σε γυμνάσιο της βορειοδυτικής συνοικίας Μπασακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, έγινε γύρω στις 8:40 π.μ. (05:40 GMT), όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και πλέον μία είναι νεκρή και οι άλλες 7 τραυματισμένες, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά.

«Μία από τις μαθήτριες που έλαβαν ιατρική περίθαλψη… πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν. Η περίθαλψη των επτά άλλων τραυματισμένων μαθητριών συνεχίζεται», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου στις X.

Η αστυνομία συνέλαβε την ύποπτη δράστη, την οποία οι αρχές περιγράφουν ως 15χρονη μαθήτρια της 10ης τάξης από άλλο σχολείο.

Σε ανάρτησή του στο X, ο υπουργός Υγείας Κεμάλ Μεμισόγλου ανέφερε νωρίτερα ότι, από τις οκτώ τραυματίες, «μία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο σε κατάσταση μέτριας έως σοβαρής σοβαρότητας».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ δήλωσε ότι η δράστης, η οποία φορούσε σχολική στολή, μαχαίρωσε τα παιδιά τυχαία.

«Η μαθήτρια που διέπραξε την επίθεση ζει στην ίδια γειτονιά και φοιτά σε άλλο σχολείο. Μπήκε στις εγκαταστάσεις φορώντας σχολική στολή και μαχαίρωσε τα παιδιά αδιακρίτως», είπε.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπασακσεχίρ, Τζεμίλ Οζγκούρ Ονέγκι, δήλωσε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από μαθήτρια λυκείου.

Τον περασμένο μήνα, ένας έφηβος άνοιξε πυρ έξω από ένα σχολείο στη δυτική Τουρκία, τραυματίζοντας 11 μαθητές, τρεις από τους οποίους υπέστησαν σοβαρά τραύματα, πριν συλληφθεί.

Τον Απρίλιο, σημειώθηκαν δύο διαδοχικές επιθέσεις με πυροβολισμούς από εφήβους σε δύο συνεχόμενες ημέρες στη νότια Τουρκία, οι οποίες προκάλεσαν σοκ και ανησυχία στο κοινό σχετικά με την ασφάλεια στα σχολεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ