Κόσμος

Κλειστά τα αεροδρόμια στο Ιράν μέχρι το πρωί της Δευτέρας - Ακυρώνουν τις εσωτερικές πτήσεις

Τα διεθνή αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, όπως και αεροδρόμια σε πολλές άλλες ιρανικές πόλεις ακύρωσαν τις εσωτερικές τους πτήσεις έως το πρωί της Δευτέρας λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ISNA και Mehr, καθώς ο δυτικός εναέριος χώρος του Ιράν παραμένει κλειστός για πτήσεις.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιμάν Χομεϊνί, το οποίο εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις, και το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, το οποίο εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού, έχουν ακυρωθεί.

Οι πτήσεις στο Σιράζ, το Ισφαχάν, το Μπουσέχρ, το Κέρμαν, το Ιλάμ, το Σανάντατζ και πολλά άλλα αεροδρόμια στο δυτικό Ιράν έχουν ακυρωθεί, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση της Lufthansa και της θυγατρικής της Austrian Airlines – που είναι σήμερα οι δύο μοναδικές δυτικές αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν διεθνείς πτήσεις προς το Ιράν – για την αναστολή των πτήσεων από και προς την Τεχεράνη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς η περιοχή βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ένα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ