ελληνικός πύραυλος BraHmos βυθίζει τουρκικό πλοίο
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Viral ινδικό βίντεο δείχνει ελληνικό πύραυλο BrahMos να βυθίζει τουρκικό πλοίο στη Μεσόγειο! (Βίντεο)

Πριν λίγες ημέρες το ινδικό μέσο StudyIQ IAS μέσω του λογαριασμού του στο YouTube δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο με τίτλο «Ελληνικοί BrahMos: Ο Εφιάλτης της Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Δείχνει το Βίντεο

Το πρωτοφανές βίντεο του ινδικού μέσου παρουσιάζει στον χάρτη την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, παρουσιάζοντας τον υπερηχητικό πύραυλο κρουζ BrahMos ινδο-ρωσικής ανάπτυξης ως μία λύση για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Το όπλο αυτό με εμβέλεια πυρός 300 χιλιομέτρων θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να πλήττει τουρκικά πολεμικά σκάφη, προστατεύοντας τα νησιά της και την Κύπρο, τόνισε το μέσο.

Ο λογαριασμός του StudyIQ IAS είναι πολύ δημοφιλής στην Ινδία, ειδικά στο YouTube όπου διαθέτει περισσότερους από 16,8 εκατομμύρια συνδρομητές. Το βίντεο με πρωταγωνιστές την χώρα μας και με τους πυραύλους BrahMos συγκέντρωσε περισσότερες από 200 χιλιάδες προβολές μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ δημοσιεύθηκε και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Tik Tok.

Το υλικό δημοσιεύθηκε λίγο αφότου υπογράφηκε για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία αμυντική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας, επιβεβαιώνοντας τις ήδη πολύ καλές σχέσεις των δύο κρατών και πηγαίνοντας την διμερή συνεργασίας τους ένα βήμα παρά πέρα. 

Δεδομένων όλων αυτών και όπως είχαμε αναφέρει και πρόσφατα, διεθνή και ελληνικά μέσα δεν αποκλείουν την πιθανότητα απόκτησης πυραύλων τύπου BrahMos από την Ελλάδα για χρήση στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κατά στόχων επιφανείας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και λοιπών απειλών.

Οι Ινδοί μας υποστηρίζουν, όπως φαίνεται και από το πρόσφατο βίντεο, ενώ εκτιμάται πως ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ασκούσαν βέτο στην πώληση των πυραύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφερε και το ινδικό μέσο στο σύντομο βίντεό του εάν η Αθήνα αποκτήσει πυραύλους κρουζ BrahMos εμβέλειας 300 χιλιομέτρων οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν αυτά τα υπερηχητικά όπλα με την βοήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 που αγόρασαν από την Ρωσία. Στρατιωτικοί ειδικοί βέβαια έχουν εκφράσει την άποψή τους πως εξαιτίας των χαρακτηριστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας του πυραύλου BrahMos υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να εντοπιστεί ο πύραυλος από το σύστημα S-400, ξεγλιστρώντας έτσι από την εχθρική αεράμυνα και χτυπώντας αποτελεσματικά τον στόχο.

Όπως και να έχει σίγουρα το ινδικό βίντεο δεν άρεσε καθόλου στους Τούρκους αφού τους υπενθύμισε τις στενές σχέσεις Αθήνας με Νέο Δελχί, όπως και την πιθανότητα αγοράς πυραύλων BrahMos από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο προσεχές μέλλον.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ