Κόσμος

Ιταλία: Στις 8 Μαρτίου θα διεξαχθεί γενική απεργία για τα δικαιώματα των γυναικών

Τα πιο σημαντικά συνδικάτα της Ιταλίας έχουν προκηρύξει γενική απεργία για την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, δηλαδή τη  Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα έχει διάρκεια είκοσι τεσσάρων ωρών και θα αφορά τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Ιταλία: Γενική απεργία στην Παιδεία, την Υγεία, περιορισμένες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ


Μεταξύ των άλλων, αναμένεται να «σταυρώσουν τα χέρια» οι εργαζόμενοι στον τομέα της παιδείας, της υγείας, της έρευνας και των αυτοκινητοδρόμων. Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι κινητοποιήσεις θα είναι πιο περιορισμένες, έπειτα από σχετική απόφαση της ιταλικής αρχής η οποία ρυθμίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ιταλικά συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι με την γενική απεργία της 8ης Μαρτίου θέλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας, όπως και υπέρ της δημόσιας περίθαλψης και της επικράτησης της ειρήνης σε κάθε εμπόλεμη ζώνη.

Πάντα την Παρασκευή, τέλος, συνδικάτα και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών θα οργανώσουν πορείες στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, με τις οποίες θα πούνε «όχι», κυρίως, «σε όλες τις μορφές πατριαρχικής βίας της κοινωνίας μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ