στρατιώτες και Μακρόν
Κόσμος

Σεισμός στο Παρίσι με τις δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών! Μακρόν: "Σκεφτόμαστε να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία"

Στο επίκεντρο το ευρωπαϊκού και ρωσικού τύπου για άλλη μία φορά η πιθανότητα αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Αφορμή της επαναφοράς αυτού του θέματος στάθηκαν δύο πολύ σημαντικές δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, ένας από τους οποίους είναι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Είπε ο Μακρόν για το Εφιαλτικό Αυτό Σενάριο;

Σύμφωνα με σημερινές αναφορές στο διαδίκτυο λοιπόν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε δημόσια για την πιθανότητα αποστολής νατοϊκού στρατού στο ουκρανικό πεδίο της μάχης, προφανώς κατά των Ρώσων στρατιωτών.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος ηγέτης είπε πως «δεν πρέπει να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο. Όλα είναι πιθανά εάν μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τον στόχο μας. Η Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει αυτόν τον πόλεμο».

Έχουμε να κάνουμε με μία από τις πιο ανησυχητικές θα έλεγε κανείς δηλώσεις του Μακρόν σχετικά με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, αφού στην βάση της έκφρασης «ο σκοπός αγιάσει τα μέσα» ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται πως προσπαθεί να προετοιμάσει τον ευρωπαϊκό λαό για αυτό το πραγματικά εφιαλτικό σενάριο. 

Να σας ενημερώσουμε επίσης πως ο Μακρόν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά την διάρκεια μίας συνάντησης Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι, μία συνάντηση την οποία οργάνωσε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος και στόχο έχει την ενίσχυση της δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.

Προηγήθηκαν Δηλώσεις του Φίτσο

Εκτός από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Παρισιού, τις τελευταίες ώρες προέβη σε αποκαλύψεις και ένας άλλος ηγέτης ευρωπαϊκού κράτους, συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Φίτσο αποκάλυψε πως οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Από τότε που εκλέχθηκε πρωθυπουργός τον περασμένο Οκτώβριο ο Φίτσο έχει ενισχύσει σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της Ουκρανίας.

«Αρκετές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτονται να στείλουν στρατιώτες τους στην Ουκρανία σε μία διμερή βάση» δήλωσε ο Φίτσο σε δημοσιογράφους μετά από μία κυβερνητική συνάντηση.

Δεν παρείχε κάποια πηγή για τις αποκαλύψεις τους, μιας και εξήγησε πως δεν έχει την δικαιοδοσία να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σλοβάκος ηγέτης έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγο πριν λάβει χώρα η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στην γαλλική πρωτεύουσα. Ο Φίτσο χαρακτήρισε την εν λόγω συνάντηση ως «μαχητική συνάντηση», υπονοώντας πως η Ευρώπη είναι πιο ετοιμοπόλεμο από ποτέ.

Ωστόσο, ο Φίτσο παραδέχτηκε το προφανές λέγοντας συγκεκριμένα πως η αποστολή νατοϊκών ή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε «απότομη κλιμάκωση της έντασης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ