Κόσμος

Διαδηλωτές πέταξαν κοπριά έξω από την κατοικία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Πολωνία (Βίντεο)

Διαδηλωτές ανέφεραν ότι πέταξαν σήμερα Σάββατο δύο τόνους κοπριάς έξω από το σπίτι του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Πολωνία με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακτιβιστές τοποθέτησαν μια ματωμένη ρωσική σημαία με το γράμμα «Ζ» σε έναν σωρό από κοπριά και μια ταμπέλα πάνω του που έγραφε «Ρωσία=σκ…! Δεν σε θέλουμε στην ΕΕ. Φύγε από εδώ!», όπως δείχνουν φωτογραφίες από τη διαδήλωση στην πόλη Κονσταντσίν-Ζεριόρνα, κοντά στη Βαρσοβία, όπου βρίσκεται η κατοικία του πρέσβη, τις οποίες είδε το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε άλλες περιοχές της Βαρσοβίας, στις 6 π.μ τοπική ώρα, διαδηλωτές έπαιξαν τους ήχους σειρήνας, πυροβολισμών και εκρήξεων έξω από ένα κτίριο όπου διαμένουν Ρώσοι διπλωμάτες.

«Να απελαθούν οι Ρώσοι διπλωμάτες»

 

«Θέλαμε μια σαφή ένδειξη προς τις πολωνικές αρχές και την ΕΕ. Επιτέλους ήρθε η ώρα να απελαθούν οι Ρώσοι διπλωμάτες από τη χώρα μας», λέει ένας διαδηλωτής, ο Ντομινίκ.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα που εστάλη με email για να σχολιάσει.

Σε αντίθεση με τις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες έχουν απελάσει Ρώσους πρεσβευτές, η Πολωνία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει αυτό το βήμα παρότι έχει απομακρύνει διπλωμάτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ