Κόσμος

Κομισιόν: Τα λόγια της Ούρσουλα φον νερ Λάιεν για την επιχείρηση «Ασπίδες»- Λαμβάνει μέρος και η Ελλάδα

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  δέχθηκε θερμά με ανάρτηση της στο Twitter την απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης της Ευρώπης με τίτλο "Ασπίδες" που έχει ως στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η Ευρώπη θα διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, συνεργαζόμενη με τους διεθνείς εταίρους μας», επισημαίνει.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι «πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι ένα βήμα προς μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή παρουσία στη θάλασσα για την προστασία των ευρωπαϊκών μας συμφερόντων».

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στην περιοχή θα υπάρχουν δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ισπανία, όμως αυτό «δεν σημαίνει ότι έχουν αναπτυχθεί για την ίδια την επιχείρηση». Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε ότι εφόσον πρόκειται για «επιχείρηση που είναι αμυντική σημαίνει ότι λειτουργούμε πλήρως σύμφωνα με την απόφαση 2272 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε αυτό το ψήφισμα, οι Χούτι καλούνται να σταματήσουν όλες τις επιθέσεις σε εμπόρους και εμπορικά πλοία και σημειώνει το δικαίωμα υπεράσπισης των πλοίων από τέτοιες επιθέσεις. Όλα αυτά είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...