Κόσμος

Γερμανία σε Ορμπαν: «Κάνε γρήγορα με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Μετά το «ναι» της Τουρκίας, η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα που αρνείται να δώσει την έγκριση, με την αντιπολίτευση να έχει ζητήσει να πάει το θέμα στη Βουλή.

Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο πως «η Ουγγαρία πρέπει να συμφωνήσει και πολύ γρήγορα. Είναι θέμα αφοσίωσης (προς την ΕΕ)».

«Πιστεύουμε πως είναι θέμα αφοσίωσης προς τους εταίρους και μια φιλική στάση προς τα μέλη της ΕΕ, το να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» είπε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ουγγρική κυβέρνηση θέλει να συναντηθεί πρώτα με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον, πριν πάει το θέμα προς ψήφιση στη Βουλή.

Σόου Ορμπαν στις Βρυξέλλες: Πήγε στα τρακτέρ, έσφιξε τα χέρια των αγροτών [εικόνες]

Ο Κρίστερσον όμως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις με τον Ορμπαν, περιμένοντας να πει τελικά το «ναι» μετά και τις πιέσεις όλης της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...