Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Την gay Ολυμπιάδα του 2030 διεκδικεί η Αθήνα - Μπορούν να συμμετάσχουν και straight!

Η Αθήνα, μαζί με άλλες 24 πόλεις σε όλο τον κόσμο, φαίνεται πως διεκδικεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων των ΛΟΑΤΚΙ το 2030.

Η ομοσπονδία των Gay Αγώνων (Gay Games), που πραγματοποιούνται κοντά στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της τον επόμενο Νοέμβριο, καθώς πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής πρωτεύουσας, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση.

Η εν λόγω ομοσπονδία, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, από το 1982 πραγματοποιεί τους συγκεκριμένους αγώνες, με σκοπό να προωθήσει τα μηνύματα της κοινότητας των LGBT στην υπόλοιπη κοινωνία.

Η διοργάνωση θυμίζει μίνι Ολυμπιάδα, αφού περιλαμβάνει ακόμα και τη φλόγα που ανάβει στην τελετή έναρξης και οι συμμετοχές αγγίζουν τις 10.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από gay και trans αθλητές, μπορούν να συμμετάσχουν και straight, αφού οι διοργανωτές δηλώνουν πως είναι ανοιχτοί να υποδεχτούν όποιον αθλητή θέλει να στηρίξει την προσπάθειά τους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα insidethegames (κορυφαία παγκοσμίως στο ρεπορτάζ που αφορά στο ολυμπιακό κίνημα), ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 25 πόλεις σε όλο τον κόσμο για τη διοργάνωση του 2030 και ανάμεσά τους είναι και η ελληνική πρωτεύουσα.

Τη διοργάνωση του 2026 έχει αναλάβει η Βαλένθια της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ