Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανία: Οικογένεια είχε στον κήπο της για δεκαετίες διακοσμητικό που αποδείχτηκε ... ενεργό βλήμα

Ζευγάρι στην Ουαλία είχε στον κήπο του σαν διακοσμητικό αντικείμενο ένα βλήμα το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν ακόμη ενεργό.

Το είχαν βρει οι προηγούμενοι ένοικοι του σπιτιού πριν από περισσότερα από 100 χρόνια. Κοντά στην περιοχή ήταν πεδίο βολής του Βασιλικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει το BBC, το ζευγάρι είχε πιστέψει ότι επρόκειτο για μια αδρανή βόμβα χωρίς εκρηκτικό φορτίο. Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε όμως ότι ήταν ναυτικό βλήμα των 64 λιβρών (περίπου 30 κιλών).

Η γυναίκα μάλιστα είπε ότι συνήθιζε να χτυπάει τα εργαλεία του κήπου πάνω στο βλήμα για να απομακρύνει τα χώματα. Την Τετάρτη αστυνομικός ειδοποίησε το ζευγάρι ότι είχε εντοπίσει το βλήμα και θα έπρεπε να ενημερώσει το υπουργείο Άμυνας.

Οι πυροτεχνουργοί έφτασαν την επόμενη ημέρα οπότε και διαπίστωσαν ότι το βλήμα ήταν ενεργό, αλλά με ελάχιστο εκρηκτικό φορτίο. Μεταφέρθηκε σε εγκαταλελειμμένο λατομείο και πυροδοτήθηκε αφού το κάλυψαν με άμμο.

Το ζευγάρι αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ στενά δεμένο με το διακοσμητικό: «Είπα στον πυροτεχνουργό 'δεν φεύγουμε από το σπίτι, θα μείνουμε εδώ. Αν ανατιναχτεί, θα ανατιναχτούμε μαζί του», δήλωσε ο 77χρονος άνδρας που είπε ακόμη ότι το διακοσμητικό «ήταν ένας παλιός φίλος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...