Κόσμος

Λαβρόφ: Η Δύση «σκοτώνει» τις πιθανότητες να αναβιώσει - Αποχώρησαν αντιπροσωπίες από τη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε στους ομολόγους του ότι ο ΟΑΣΕ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ότι η Δύση σκοτώνει τις πιθανότητες να αναβιώσει η ομάδα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

«Δυστυχώς, οι δυτικές πολιτικές ελίτ, οι οποίες έχουν υποστηρίξει το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη μοίρα της ανθρωπότητας, έχουν κάνει μια κοντόφθαλμη επιλογή όχι υπέρ του ΟΑΣΕ, αλλά υπέρ του ΝΑΤΟ. Υπέρ της φιλοσοφίας του περιορισμού, των μηδενικών γεωπολιτικών παιχνιδιών και της λογική «κύριος - σκλάβος».

«Ένα από τα βασικά συστατικά αυτής της πολιτικής ήταν η απερίσκεπτη επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, η οποία ξεκίνησε μετά τη διάλυση του Οργανισμού της Συνθήκης της Βαρσοβίας» ανέφερε ο Λαβρόφ.

Κατά την ομιλία του Λαβρόφ πολλές αντιπροσωπίες αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα Guardian την ώρα που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγορούσε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ υπήρξαν κάποιες αντιπροσωπείες που σηκώθηκαν από τη θέση τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας φεύγοντας από την αίθουσα.

Μάλιστα λόγω της παρουσίας του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στη διάσκεψη, οι ομόλογοί του από την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνίας ακύρωσαν την συμμετοχή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...