Κόσμος

Τουρκία: Έχασε ο Κιλιτσντάρογλου τον α' γύρο των εκλογών στο CHP

Παρόλο που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CHP, ο Οζγκιούρ Οζέλ, τερμάτισε πρώτος στην εκλογική κούρσα με τη θετική ψήφο 682 συνέδρων, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία για δύο μόνο ψήφους. Ο Οζέλ είναι υποψήφιος της πτέρυγας που ζητά αλλαγή στο κόμμα, μετά την ήττα του CHP στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου και έχει την υποστήριξη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο νυν πρόεδρος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος των λεγόμενων προεδρικών, που κατήλθε στις εκλογές με το σύνθημα της ανανέωσης, έλαβε 664 ψήφους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κιλιτσντάρογλου δέχεται εισηγήσεις από κομματικά στελέχη να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο και να αναγνωρίσει την νίκη του Οζέλ.

Το CHP είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ο ίδιος προχωρήσει στην ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν από 100 χρόνια. Χαρακτηρίζεται η κατ΄εξοχήν πολιτική δύναμη που εκφράζει σήμερα την κεμαλική ιδεολογία στην Τουρκία.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ