συντριβή κολομβιανού Mi-17-1V για δεύτερη φορά
Κόσμος

Απίστευτο: Το ίδιο ελικόπτερo συνετρίβη ξανά! Δύο φορές το ίδιο λάθος έκαναν οι Κολομβιανοί... (Εικόνες)

Συνετρίβη πρόσφατα ένα πολυχρηστικό ελικόπτερο τύπου Mi-17-1V που άνηκε σε μονάδα της αεροπορίας στρατού των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων.

Στο πρόσφατο αεροπορικό ατύχημα, το ρωσικής παραγωγής πολυχρηστικό ελικόπτερο τύπου Mi-17-1V που άνηκε σε μονάδα της κολομβιανής αεροπορίας στρατού συνετρίβη σε βορειοδυτικό σημείο της χώρας. Το αεροσκάφος διέθετε τον αριθμό EJE-3378 αναγραφόμενο στην ουρά του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συντριβή αυτή, η οποία συνέβη λίγα μέτρα πριν προλάβει να προσγειωθεί το ελικόπτερο, έλαβε χώρα εν μέσω μίας επιχείρησης υλικοτεχνικής υποστήριξης για στρατεύματα στο έδαφος. Λέγεται πως δεν έχασε κανένα μέλος των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων την ζωή του, ωστόσο τραυματίστηκαν έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Ένα Ελικόπτερο Δύο Πτώσεις

Το ενδιαφέρον κομμάτι της όλης ιστορίας είναι πως αυτήν δεν είναι η πρώτη καταγεγραμμένη συντριβή του συγκεκριμένου κολομβιανού ελικοπτέρου τύπου Mi-17. Το εν λόγω αεροσκάφος με κωδικό αριθμό EJE-3378 έχει ξανά εμπλακεί σε αεροπορικό ατύχημα και συγκεκριμένα σε ένα περιστατικό που συνέβη τον Φεβρουάριο του 2013. Μετά την συντριβή του βέβαια επισκευάστηκε από την μονάδα της αεροπορίας στρατού του κολομβιανού στρατού και ως αποτέλεσμα τέθηκε ξανά σε υπηρεσία με τις δυνάμεις της χώρας.

συντριβή κολομβιανού Mi-17-1V για δεύτερη φορά

Μετά το πρόσφατο νέο ατύχημα ο κολομβιανός στρατός ανέθεσε σε μία επιτροπή έρευνας να διασαφηνίσει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και να μελετήσει την ζημιά που υπέστη η άτρακτος και τα συστήματα του αεροσκάφους.

Αυτήν την στιγμή στις μονάδες της αεροπορίας στρατού του κολομβιανού στρατού βρίσκονται σε υπηρεσία συνολικά 19 ελικόπτερα τύπου Mi-17, συμπεριλαμβανομένων 8 εκδόσεων Mi-17-1V, 6 εκδόσεων Mi-17MD και 5 εκδόσεων Mi-17V-5. Μαζί με τα σοβιετικής προέλευσης ελικόπτερα Mi-17 πετούν στους ουρανούς της Κολομβίας και 46 αμερικανικά ελικόπτερα τύπου UH-60L Black Hawk, 7 ελικόπτερα S-70i Black Hawk, 24 UH-1H Iroquois και 15 UH-1N Twin Huey.

Ποιο Είναι το Σοβιετικό Ελικόπτερο Mi-17;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Mi-17 είναι ένα μεταγωγικό ελικόπτερο μεσαίας μεταφορικής ικανότητας που ξεκίνησε να υπηρετεί για πρώτη φορά το 1981. Εξαιτίας των μεγάλων ομοιοτήτων με το σοβιετικό ελικόπτερο Mi-8, ο κόσμος συχνά μπερδεύει αυτά τα δύο αεροσκάφη αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικούς τύπους.

Το Mi-17 είναι η βελτιωμένη έκδοση εξαγωγής του ελικοπτέρου Mi-8, ωστόσο το χρησιμοποιεί και ο ρωσικός στρατός υπό τον ονομασία Mi-8M. Το Mi-17 έλαβε ισχυρότερους κινητήρες, όπως και άλλες μικρές βελτιώσεις και προσφέρθηκε σε ξένες χώρες για αγορά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ