Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν με Ορμπάν στο Πεκίνο: «Η Ουγγαρία δεν θέλησε να αντιταχθεί στη Ρωσία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα συνομιλίες στην Κίνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

«Παρά το γεγονός ότι στις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες οι ευκαιρίες για τη διατήρηση επαφών και την ανάπτυξη σχέσεων είναι πολύ περιορισμένες, ωστόσο, δημιουργεί μόνο ικανοποίηση ότι οι σχέσεις μας με πολλές ευρωπαϊκές χώρες διατηρούνται και αναπτύσσονται. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Ουγγαρία», δήλωσε ο Πούτιν στον Ορμπάν, η συνάντηση των οποίων μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουγγαρία ποτέ δεν θέλησε να αντιταχθεί στη Ρωσία αλλά να χτίσει στενούς δεσμούς μαζί της, είπε ο Ορμπάν στον Πούτιν, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν μέσω διερμηνέα από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο Ορμπάν δήλωσε στον Πούτιν ότι η Ουγγαρία προσπαθεί να διασώσει τις διμερείς σχέσεις εν μέσω ευρύτερων διεθνών εντάσεων, κατά τη συνάντησή τους στην Κίνα πριν από την έναρξη του διεθνούς φόρουμ για την Πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος».

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Ορμπάν ανέφερε μέσω email στο Reuters ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πούτιν και συζήτησαν τις αποστολές αερίου και πετρελαίου καθώς και θέματα πυρηνικής ενέργειας. Ο Μπερταλάν Χαβάσι δήλωσε ότι στις συνομιλίες ο Ορμπάν τόνισε ότι είναι κρίσιμο για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, να τερματιστούν οι κυρώσεις στη Ρωσία και η σύγκρουση στην Ουκρανία και να παύσει η ροή των προσφύγων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ