Κόσμος

Ορμπάν: Δεν θα επιτρέψουμε διαδηλώσεις υπέρ «τρομοκρατών» όπως αλλού στην Ευρώπη

Η Ουγγαρία δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή διαδηλώσεων υποστήριξης σε «τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι Ούγγροι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς ανεξαρτήτως της θρησκείας και της καταγωγής τους.

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις υπέρ των τρομοκρατών σε όλη την Ευρώπη», κατήγγειλε ο Ορμπάν.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, η οποία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ το προηγούμενο Σάββατο, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον Καναδά, την Αίγυπτο και την Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σύμμαχος του Ισραηλινού ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του, όμως πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η σύγκρουση να μην εξαπλωθεί σε άλλες χώρες και να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή.

Ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ έχει ζητήσει να διοργανωθούν σήμερα διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο υπέρ των Παλαιστινίων αλλά και από τους λαούς των γειτονικών χωρών να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του Ισραήλ.

Μέσω Facebook έχει γίνει έκκληση για την πραγματοποίηση διαδήλωση υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους σήμερα στις 16:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) έξω από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας, στη Βουδαπέστη.

«Έχουν γίνει απόπειρες ακόμη και στην Ουγγαρία» να διεξαχθούν φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε ο Ορμπάν, χωρίς να αναφερθεί στην προγραμματισμένη διαδήλωση. «Αλλά δεν θα επιτρέψουμε κινητοποιήσεις συμπάθειας που στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις καθώς ενέχουν τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής για τους Ούγγρους πολίτες», εξήγησε.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν Ούγγρο, ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, να νιώθει ανασφαλής», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ