Κόσμος

Ερντογάν: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν - Ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες του αγωγού φυσικού αερίου


Ο Ερντογάν μετέβη για να συναντήσει τον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάν Αλίεφ, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.


Λίγες ημέρες μετά την κατάληψη του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, η συνάντηση επρόκειτο να αποτελέσει την επίσημη εκκίνηση της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου, αλλά οι δύο πρόεδροι αναμένεται να συζητήσουν επίσης την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και να επαναφέρουν το θέμα του ανοίγματος του διαδρόμου του Ζανγκεζούρ, ο οποίος θα συνέδεε τον θύλακα του Ναχιτσεβάν με το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Προσάρτηση του διαδρόμου του Ζανγκεζούρ, που κινείται κατά μήκος της αρμενο-ιρανικής μεθορίου, θα επέτρεπε στο Μπακού να εξασφαλίσει εδαφική συνέχεια με το Ναχιτσεβάν και, πέραν αυτού, με την Τουρκία.

Ο μικρός θύλακας του Ναχιτσεβάν ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν από το 1923, αλλά χωρίς εδαφική συνέχεια με το υπόλοιπο αζερικό έδαφος.

Η Τουρκία προχωρεί σε αυτήν την επίδειξη ισχύος στο Αζερμπαϊτζάν, εν μέσω της κρίσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, την ώρα που η Ρωσία φαίνεται να αποχωρεί από την περιοχή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει κατ' επανάληψιν την περασμένη εβδομάδα την «υποστήριξή» του προς τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπακού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...