Κόσμος

Σουηδία: Απετράπησαν τρομοκρατικές επιθέσεις δηλώνει ο πρωθυπουργός

Οι σουηδικές αρχές απέτρεψαν σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη σκανδιναβική χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, καθώς η υπηρεσία ασφαλείας SAPO ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη πως αυξάνει το επίπεδο της απειλής εναντίον της Σουηδίας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας, καθώς αυξάνεται διεθνώς η ένταση για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική χώρα.

«Λάβαμε γνώση πως σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν», δήλωσε ο Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τη SAPO, ενώ μέχρι τώρα η Σουηδία θεωρούνταν πως αποτελεί θεμιτό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις, θεωρείται πλέον στόχος προτεραιότητας.

Ο Κρίστερσον ανέφερε ότι άτομα συνελήφθησαν στη Σουηδία και στο εξωτερικό μετά τον εντοπισμό και την αποτροπή σχεδιαζόμενων επιθέσεων.

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί Σουηδοί αισθάνονται ανήσυχοι, αλλά πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας ως συνήθως, πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τον τρόπο ζωής μας», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσο η SAPO, όσο και ο πρωθυπουργός ζήτησαν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την παραπληροφόρηση. Η κατάσταση ασφαλείας στη συνήθως ήρεμη σκανδιναβική χώρα έχει επιδεινωθεί από τα περιστατικά βεβήλωσης του ιερού βιβλίου του Ισλάμ στη σουηδική επικράτεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή