Κόσμος

Ιταλία: Δήμευση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία κατασχέθηκαν λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου με την Ουκρανία.


Η Ιταλία έχει δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ

 
Περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ και που ανήκουν σε ολιγάρχες της Ρωσίας έχει κατασχέσει η Ιταλία, από τη στιγμή που επιβλήθηκαν κυρώσεις, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην ετήσια έκθεσή της, η μονάδα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (UIF) της Τράπεζας της Ιταλίας ανέφερε ότι το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει επικαιροποιηθεί για να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Ιουνίου.

Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ιταλικές ακτές και τα λιμάνια ήταν δημοφιλής προορισμός για τους εύπορους Ρώσους που αγόραζαν ακίνητα σε τοποθεσίες όπως η λίμνη Κόμο, η Σαρδηνία, η Τοσκάνη και οι ακτές της Λιγούριας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...