Κόσμος

Ηνωμένο Βασίλειο: Η γονόρροια και η σύφιλη σε επίπεδα ρεκόρ

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι:

-Οι διαγνώσεις γονόρροιας αυξήθηκαν σε 82.592 το 2022, αύξηση 50,3% σε σύγκριση με το 2021 (54.961) και 16,1% σε σύγκριση με το 2019 (πριν από την πανδημία COVID-19) – αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός διαγνώσεων για κάθε χρόνο από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1918.
-Οι διαγνώσεις λοιμώδους σύφιλης αυξήθηκαν σε 8.692 το 2022, αυξημένες κατά 15,2% σε σύγκριση με το 2021 (7.543) και 8,1% σε σύγκριση με το 2019 και αυτός είναι ο μεγαλύτερος ετήσιος αριθμός από το 1948.
-άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών παραμένουν αυτοί που είναι πιθανότερο να διαγνωστούν με σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ).

Το 2022, υπήρχαν περισσότερες από 400 διαγνώσεις ΣΜΝ καθημερινά μεταξύ των νέων, σύμφωνα με την ερτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το UKHSA υπενθυμίζει σε όλους όσους κάνουν σεξ με νέους ή περιστασιακούς συντρόφους να φορούν προφυλακτικό και να κάνουν τακτικά εξετάσεις, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ακόμα κι αν δεν εμφανίζει κάποιος συμπτώματα.

Ενώ η αύξηση των διαγνώσεων γονόρροιας και σύφιλης θα οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των εξετάσεων, η κλίμακα της αύξησης των διαγνώσεων υποδηλώνει έντονα ότι υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση των ΣΜΝ στον πληθυσμό.

Ανθεκτικότερα στα αντιβιοτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γονόρροια γίνεται ολοένα και πιο ανθεκτική στα αντιβιοτικά και κινδυνεύει να γίνει μη θεραπεύσιμη στο μέλλον, καθιστώντας ζωτικής σημασίας τον έγκαιρο έλεγχο και τη διάγνωση της λοίμωξης από τους ανθρώπους ώστε να μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση της, προειδοποιεί η UKHSA και προτείνει τακτικό έλεγχο για ΣΜΝ και HIV, τουλάχιστον σε ετήσια βάση για όλους όσους κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό με νέους ή περιστασιακούς συντρόφους.

“Επιπλέον, γυναίκες και άλλα άτομα με μήτρα και ωοθήκες, ηλικίας κάτω των 25 ετών που είναι σεξουαλικά δραστήρια θα πρέπει να κάνουν τεστ για χλαμύδια μετά τη σεξουαλική επαφή με έναν νέο σύντροφο”, συμπληρώνει η ανακοίνωση της UKHSA.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ