η χειρονομία
Κόσμος

«Ρεζίλι» ο Ζελένσκι: Άσεμνη χειρονομία από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου-«Μιλάς πολύ»! (Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ, έκανε άσεμνη χειρονομία στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προτρέποντάς τον να σταματήσει να μιλάει. Αυτό το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την διάρκεια μίας συζήτησης στην σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Αν και δεν συνέβη κατά την διάρκεια της ίδιας της σύσκεψης, το συμβάν πιάστηκε από τον φακό μίας κάμερας και δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Το δημοσιευμένο λοιπόν υλικό δείχνει τον Ζελένσκι να μιλά με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Λουξεμβουργιανό πρωθυπουργό Σαβιέ Μπετέλ. Μεταξύ ενός αριθμού ζητημάτων που συζητήθηκαν, ο Ζελένσκι μίλησε για μία μελλοντική σύσκεψη της ένωσης που θα αφορά ειδικά το ειρηνευτικό του σχέδιο. Ο ίδιος φαίνεται πως επιθυμεί να εμπλέξει όσες περισσότερες χώρες μπορεί σε αυτό. Είναι αρκετά πιθανό πως υπήρξαν διαφωνίες, αφού μετά από την σύντομη συζήτησή τους, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκανε μία ξεκάθαρα άσεμνη χειρονομία προς τον Ουκρανό πρόεδρο, κάτι που μπορεί να υποδεικνύει την πολυλογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εννοείται πως η αντίδραση του Ζελένσκι ήταν προβλέψιμη. Χαμογελώντας, ο ηγέτης του Κιέβου γύρισε από την άλλη, δείχνοντας έτσι στους δημοσιογράφους πως δεν εξέλαβε την χειρονομία του Μπετέλ ως προσωπική προσβολή. Ωστόσο, το περιστατικό στάθηκε αφορμή για σοβαρές συζητήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου να έκανε την χειρονομία αναφερόμενος σε κάποιον άλλο πολιτικό και όχι στον ίδιο τον Ζελένσκι, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι λιγότερο πιθανό. Οι δημοσιογράφοι πάντως ακούγονται δευτερόλεπτα μετά την χειρονομία να γελούν.

Δεν Συμπαθούν Όλοι τον Ζελένσκι!

Από ότι φαίνεται κυριαρχεί μία τάση στις κάτω χέρας που θέλει τον Ζελένσκι να μην είναι το «πρότυπο πολιτικού και στρατιωτικού ηγέτη» που προωθεί η Δύση. Εύστοχο παράδειγμα είναι το πρόσφατο περιστατικό στην Ολλανδία, όπου πολλοί πολιτικοί της χώρας αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο διότι ο ίδιος επισκέφθηκε το κράτος της ημέρα μνήμης των πεσόντων του Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από αυτό, σάλος ξέσπασε σε σελίδες και κοινωνικά δίκτυα της χώρας, τα οποία προφανώς είχαν επιρροή και σε γειτονικά κράτη. Πολύς κόσμος συμφώνησε με τις κατηγορίες που ήθελαν τον Ζελένσκι να είναι ένας εγωκεντρικός και αλαζόνας πρόεδρος που «σκέφτεται μόνο την πάρτη του». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειώσουμε για όσους δεν γνωρίζουνε πως το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία είναι μία από τις τρεις κάτω χώρες, μαζί με το Βέλγιο. Ίσως μετά από το σκηνικό στην Ολλανδία τους τελευταίους μήνες, η δημοφιλία του Ουκρανού ηγέτη έχει πέσει ανεπανόρθωτα στην περιοχή. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...