ρωσικό πλοίο εκτοξεύει πύραυλο
Κόσμος

Τρομερή ανησυχία προκαλεί η ενίσχυση του ρωσικού στόλου στους Φινλανδούς-Δεν έφταιγε η Μόσχα για την συντριβή του drone είπε έμμεσα Φινλανδός μοίραρχος!

Ο ρωσικός στόλος θα γίνει πολύ ισχυρότερος μετά την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρώσων στην Ουκρανία δήλωσε Φινλανδός ανώτατος αξιωματικός.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα ως μέρος του συνεδρίου Sea-Air-Space (Θάλασσα-Αέρας-Διάστημα) της αμερικανικής Naval League (Ναυτική Οργάνωση) στην Ουάσιγκτον, ο αρχηγός του επιτελείου του πολεμικού ναυτικού της Φινλανδίας, μοίραρχος Jukka Anteroinen, συμμετείχε σε μία συζήτηση με συναδέλφους του από την Πολωνία, την Σουηδία και την Γερμανία. Στην συζήτηση αυτή, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί συζήτησαν θέματα ασφαλείας και άμυνας στο ναυτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως μετά την συμμετοχή του στην συζήτηση, ο Φινλανδός μοίραρχος μίλησε με δημοσιογράφους από την αμερικανική σελίδα Breaking Defense, όπου εξέφρασε τις απόψεις του για κάποια επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με την ναυτική ασφάλεια.

Τι Δήλωσε Όμως;

Μοιράστηκε λοιπόν την άποψή του για την ένταξη της χώρας του στην βορειοατλαντική συμμαχία του ΝΑΤΟ και δήλωσε πως βραχυπρόθεσμα δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις της Φινλανδίας λόγω αυτού.

Επιπρόσθετα, ο μοίραρχος μίλησε για τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο χρόνο μεταξύ των πολεμικών ναυτικών της Φινλανδίας και της Ρωσίας, ενώ τόνισε επίσης τις προοπτικές κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην θάλασσα μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Φινλανδό για έναν αριθμό ατυχημάτων μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης και της συντριβής του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper στην Μαύρη Θάλασσα. Ως απάντηση, ο ναυτικός αξιωματικός δήλωσε πως ο ρωσικός στρατός πάντοτε συμπεριφέρονταν επαγγελματικά, σωστά και συμβάδιζε με γραπτούς και άγραφους κανόνες όταν αλληλοεπιδρούσε με τους συναδέλφους του από την Φινλανδία, ωστόσο δεν σχολίασε συγκεκριμένα το ατύχημα στην Μαύρη Θάλασσα, ίσως γιατί θεωρούσε πως ο μόνος υπαίτιος ήταν το αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Εκπρόσωποι αμερικανικών μέσων ανέφεραν επίσης την δήλωση μίας γερμανικής συμμετοχής στην εκδήλωση, η οποία σημείωνε ότι ο ρωσικός στόλος μετά την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία θα γίνει ισχυρότερος συγκριτικά με πριν την έναρξη του πολέμου. Σε αυτό το σχόλιο, ο μοίραρχος απάντησε πως συμφωνεί απόλυτα. Σημείωσε πως η Φινλανδία και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή στις αμυντικές τους δυνατότητες και να ετοιμαστούν για πιθανές απειλές από την Ρωσία.

Ο Jukka Anteroinen τόνισε τέλος πως η ναυτική άμυνα της χώρας του είναι ένα σημαντικό μέρος των δυνατοτήτων ασφάλειας και άμυνας της Φινλανδίας και πως το σκανδιναβικό κράτος θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις ναυτικές δυνάμεις τους και να συνεργάζεται με άλλες χώρες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...