Κόσμος

Μυστικά σχέδια για την αντεπίθεση της Ουκρανίας! «Το πολύ 5 άτομα» γνωρίζουν τις λεπτομέρειες

Το πολύ 5 άτομα γνωρίζουν τις περίπλοκες λεπτομέρειες των σχεδίων της Ουκρανίας που θα ξεκινήσει μια αντεπίθεση τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου άμυνας της Ουκρανίας, Ολέκσιγι Ντανίλοβ, σύμφωνα με το Sky News .

«Οι πληροφορίες σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι στρατιωτικές ενέργειες είναι γνωστές σε περιορισμένο αριθμό ανθρώπων», είπε επίσης ο Ντανίλοβ στο Radio Free Europe.

Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί θα μάθουν τις λεπτομέρειες μόνο όταν ξεκινήσει η επίθεση. Ο Ντανίλοβ τόνισε επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με δηλώσεις ανθρώπων που έχουν ελάχιστες -ή καθόλου- πληροφορίες για αυτά τα σχέδια.

Η προγραμματισμένη ουκρανική αντεπίθεση πιστεύεται ότι θα λάβει χώρα την άνοιξη. Ο Κύριλλος Μπουντάνοφ, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι αυτή η αντεπίθεση θα λάβει χώρα «σε όλη την Ουκρανία, από την Κριμαία μέχρι το Ντονμπάς».

Η δήλωση Ντανίλοβ έρχεται υπό τις συνθήκες όπου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος βρισκόταν στην Πολωνία την Τετάρτη , ανέφερε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο στρατιωτικής αποχώρησης από την πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά της χώρας, η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις για μήνες.

«Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην χάσουμε τον στρατό μας», είπε ο Ζελένσκι κατά τη συνάντηση στη Βαρσοβία με τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα. «Και, σίγουρα, αν κάποια στιγμή υπάρξουν ακόμη πιο έντονα γεγονότα και κινδυνεύσουμε να χάσουμε προσωπικό λόγω της περικύκλωσης, θα υπάρξουν σωστές, κατάλληλες αποφάσεις από τον στρατηγό επιτόπου. Είμαι σίγουρος γι' αυτό», είπε ο Ζελένσκι.

«Όσο πιο επαρκή πυρομαχικά φτάσουν στην Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα πολεμήσουμε την κατάσταση όχι μόνο στο Μπαχμούτ, αλλά σε όλη την επικράτεια της χώρας μας», πρόσθεσε. Παρά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν και οι δύο στρατοί στο Μπαχμούτ για μήνες, το Κίεβο αποφάσισε να συνεχίσει την αντίσταση εκεί και να μην υποχωρήσει - σε αντίθεση με τη γνώμη ορισμένων δυτικών ειδικών, που είπαν ότι το διακύβευμα σε εκείνο το σημείο του μετώπου δεν είναι τόσο μεγάλο.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο θεώρησε καλό να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες στον εχθρό και να τον κρατήσει καθηλωμένο σε αυτή τη μάχη, περιμένοντας τον δυτικό οπλισμό που θα του επέτρεπε να ξεκινήσει μια αντεπίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «πολύ αργή πρόοδο» στο Μπαχμούτ τους τελευταίους έξι μήνες, παρά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού στρατευμάτων και βαριές απώλειες, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι σε ενημέρωση την Τετάρτη, επικαλούμενο το CNN.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...