Κόσμος

Ζελένσκι: Η πόλη Μπούχα πρέπει να γίνει σύμβολο δικαιοσύνης! Κάθε Ρώσος δήμιος πρέπει να λογοδοτήσει

Η μαρτυρική ουκρανική πόλη Μπούχα, όπου οι Ρώσοι εισβολείς διέπραξαν φρικαλεότητες, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πρέπει να γίνει "σύμβολο της δικαιοσύνης", δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απαιτώντας ότι ο "κάθε Ρώσος εγκληματίας" να προσαχθεί στη δικαιοσύνη , όπως αναφέρει το Agerpres.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να γίνει η Μπούχα σύμβολο δικαιοσύνης», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κίεβο, για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τη ρωσική κατοχή. «Θέλουμε κάθε εγκληματίας, κάθε δήμιος, κάθε Ρώσος τρομοκράτης να λογοδοτήσει για κάθε έγκλημα κατά του λαού μας», πρόσθεσε.

Οι Ουκρανοί την Παρασκευή έχουν έναν χρόνο από την απελευθέρωση της πόλης Μπούχα από τη ρωσική κατοχή. Ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ουκρανοί δεν θα συγχωρήσουν ποτέ όσους διέπραξαν τις φρικαλεότητες σε αυτή την πόλη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τις μικρές πόλεις Μπούχα και Ιρπίν βορειοδυτικά του Κιέβου στα τέλη Μαρτίου του περασμένου έτους, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους να καταλάβουν την ουκρανική πρωτεύουσα και το βόρειο τμήμα της χώρας και άρχισαν να επικεντρώνονται μόνο στο νότο. 

Οι διεθνείς ερευνητές συλλέγουν αυτή τη στιγμή στοιχεία σε αυτές τις πόλεις και σε άλλες τοποθεσίες όπου υπάρχουν ίχνη από τις φρικαλεότητες των στρατευμάτων εισβολής. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...