Κόσμος

Η Ουκρανία παραδέχεται ότι έκανε λάθος που ανακοίνωσε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη Νόβα Κακχόβκα

Ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος ανακοινώνοντας την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη Nova Kakhovka, κοντά στH Χερσώνα, σημειώνοντας ότι είχε αναλύσει εσφαλμένα τις πληροφορίες που έλαβε, όπως ενημερώνει το Agerpres.

"Οι κατακτητές εξακολουθούν να βρίσκονται στη Νόβα Κακχόβκα. Οι πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη απόσυρση του εχθρού από αυτήν την τοποθεσία δημοσιοποιήθηκαν μετά από εσφαλμένη χρήση των διαθέσιμων δεδομένων", ανέφερε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο στο Telegram.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι «εισβολείς» αποχώρησαν. «Από τις 22 Μαρτίου 2023, όλοι οι στρατιώτες εισβολής που σταθμεύουν στη Νόβα Κακχόβκα έχουν εγκαταλείψει τον οικισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το έγγραφο ανέφερε ότι οι στρατιώτες πήραν μαζί τους «ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρούχα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ταξίδεψε στη Χερσώνα την Πέμπτη, όπου επισκέφτηκε μέρος της υποδομής που καταστράφηκε από τα ρωσικά στρατεύματα, ανέφεραν πηγές του Προεδρικού Γραφείου στο Κίεβο στον λογαριασμό του στο Twitter, σύμφωνα με την EFE και το AFP.

Η περιοχή Χερσώνα καταλήφθηκε από ρωσικά στρατεύματα από την αρχή της εισβολής, αλλά στη συνέχεια ανακαταλήφθηκε εν μέρει από τα ουκρανικά στρατεύματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...