Κόσμος

Ζαχάροβα: "Η Αμερική δεν έχει πρόσβαση στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αν και «ίσως κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό τους», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη στρατηγική τους για τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το RIA Novosti, σύμφωνα με την ερτ. 

«Μέχρι τώρα είναι απλά αδύνατο να μιλήσουμε για τη στρατηγική, γιατί ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αποκάλυψε το νόημα αυτών των πρωτοβουλιών. Πώς να το σχολιάζω αυτό; Κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό τους και πιστεύουν ότι το καθεστώς του Κιέβου τους έχει ήδη δώσει μια τέτοια ευκαιρία.

Όμως, σύμφωνα με την άποψή μας, δεν πάνε ακόμα στη Μαύρη Θάλασσα», είπε η Ζαχάροβα στη συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη ενημερώσει το κοινό για αυτό το σχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από την άλλη πλευρά, έχουμε δει επανειλημμένες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν τη λεγόμενη βοήθεια για εκείνες τις περιοχές του κόσμου στις οποίες δεν εκπροσωπούνται με κανέναν τρόπο – ούτε ιστορικά ούτε πραγματικά -», είπε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπτύξει μια στρατηγική για τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Ιούνιο.

Κατά τη σύνταξη του εγγράφου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν από το γεγονός ότι οι τρεις χώρες της Μαύρης Θάλασσας είναι μέλη του ΝΑΤΟ και ότι η Ουκρανία είναι μια φιλική χώρα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Sputnik.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...