Κόσμος

Πρωθυπουργός Εσθονίας: "Να μην χαλαρώσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας"

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και κάλεσε την G7 να αυστηροποιήσει το ανώτατο όριο για το πετρέλαιο ώστε να περικόψει περισσότερο τα έσοδα της Ρωσίας.

"Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία κερδίζει λιγότερα από το πετρέλαιο... βλέπουμε ότι οι οικονομικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου ορίου τιμών του πετρελαίου, έχουν αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία και στην ικανότητά τους να τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή", δήλωσε κατά την άφιξή της στις συνομιλίες μεταξύ των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

"Θα πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό", είπε, προσθέτοντας ότι η Εσθονία θα συμφωνήσει να αυξήσει και πάλι το ανώτατο όριο εάν οι τιμές του πετρελαίου αυξηθούν. Η ίδια τάχθηκε κατά οποιασδήποτε αποδυνάμωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως επιδιώκει η Μόσχα στις συνομιλίες για τη συμφωνία για τα σιτηρά.

"Δεν θα πρέπει να μετριάσουμε τις κυρώσεις", είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί 18 λιμάνια για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της σε τρίτες χώρες και ότι μόνο δώδεκα περίπου ρωσικές τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο των δυτικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ