Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Δημοσιογράφος της «Handelsblatt» με ψεύτικο όνομα και μούσι ξεγέλασε το Βερολίνο

Με ψεύτικο μούσι, ένας δημοσιογράφος της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» κατάφερε να ξεγελάσει τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στο Βερολίνο αποκτώντας πρόσβαση σε πληροφορίες του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Ματίας Μπρίκμαν έδωσε ψεύτικο όνομα και φόρεσε ψεύτικο μούσι προκειμένου εισέλθει στους κύκλους του SPD: από ανταποκριτής διεθνών θεμάτων στη γερμανική εφημερίδα, άνοιξε πολιτικό γραφείο στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος φέρεται να συμμετείχε ενεργά για χρόνια σε ομιλίες και εκδηλώσεις στελεχών του κόμματος, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Tagesspeigel».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Στην πραγματικότητα, ο Μπρίκμαν έκρυβε για χρόνια την ταυτότητά του στο SPD. Απέφευγε τις φωτογραφίες, έστελνε e-mail με ψεύτικο όνομα κι έδινε το παρών σε κομματικά συνέδρια. Το 2016, ήταν ένα από τα δύο στελέχη του SPD που ψήφισαν κατά της εκλογής του υποψηφίου Μίχαελ Μίλερ. Το δεύτερο στέλεχος που τον καταψήφισε εξαφανίστηκε αμέσως μετά την ψηφοφορία. Φορούσε ψεύτικη γενειάδα», γράφει η εφημερίδα «Tagesspiegel» αναφερόμενη στον Ματίας Μπρίκμαν που είχε καλύψει κατά καιρούς θέματα στη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή για λογαριασμό της «Handelsblatt».

Επιπλέον, είχε ασχοληθεί και περιστασιακά με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών στην πατρίδα του.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Handelsblatt» αναφέρει ότι είχε «πλήρη μεσάνυχτα» για την «πολιτική καριέρα» του εργαζόμενού της.

«Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Σεμπάστιαν Μάτες δεν γνώριζε ότι ο Μπρίγκμαν διατηρούσε πολιτικό γραφείο στο Βερολίνο. Προς το παρόν, ο δημοσιογράφος τέθηκε σε αναστολή από την εργασία του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της επιτροπής που θα εξετάσει τα κείμενά του για να διαπιστώσει εάν έχει επηρεαστεί η ανεξαρτησία των κειμένων του».

Ο ίδιος ο Μπρίγκμαν δεν θέλει να σχολιάσει τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Γερμανός δημοσιογράφος είχε ήδη τραβήξει την προσοχή το 2016 όταν «μεταμφιέστηκε» σε υποστηρικτή του Brexit, σε προεκλογικό πάρτι του βρετανικού κόμματος (Ukip).

Όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα, ο ανταποκριτής διεθνών θεμάτων της Handelsblatt εξήγησε ότι το είχε κάνει μόνο και μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...