Κόσμος

Συρία: Ο Άσαντ ευχαριστεί τις κυβερνήσεις που έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα του

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παραδέχθηκε ότι ο αντίκτυπος των φονικών σεισμών της προηγούμενης εβδομάδας απαίτησε περισσότερους πόρους από όσους είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση και ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις που έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

.
Σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση, 1.414 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Περισσότεροι από 4.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη των αναγκών των σεισμόπληκτων της Συρίας για το επόμενο τρίμηνο.

Λόγω του σεισμού χαλάρωσε η διεθνής απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει ο Άσαντ, ύστερα από 11 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Πολλά αραβικά κράτη έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είχε χρηματοδοτήσει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...