Κόσμος

Συρία: Ο Άσαντ ευχαριστεί τις κυβερνήσεις που έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα του

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παραδέχθηκε ότι ο αντίκτυπος των φονικών σεισμών της προηγούμενης εβδομάδας απαίτησε περισσότερους πόρους από όσους είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση και ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις που έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

.
Σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση, 1.414 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Περισσότεροι από 4.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη των αναγκών των σεισμόπληκτων της Συρίας για το επόμενο τρίμηνο.

Λόγω του σεισμού χαλάρωσε η διεθνής απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει ο Άσαντ, ύστερα από 11 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Πολλά αραβικά κράτη έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είχε χρηματοδοτήσει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...