Κόσμος

Λευκορωσία: Οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander είναι πλέον έτοιμοι για χρήση

Η Λευκορωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν πλέον στον απόλυτο έλεγχο των κινητών κατευθυνόμενων πυραύλων Iskander που προμηθεύονται από τη Ρωσία, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους στη Ρωσία καθώς και των ασκήσεων στο εσωτερικό έδαφος.

Οι πύραυλοι είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε εμβέλεια έως και 500 χιλιομέτρων (310 μίλια), δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ.

Ο διοικητής των λευκορωσικών δυνάμεων πυραύλων και πυροβολικού είπε στο Military TV του Μινσκ ότι μέχρι τώρα τους έλειπε ένα όπλο κρούσης με βεληνεκές άνω των 300 km.


Σε σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο κανάλι Telegram του Military TV, ο Ruslan Chekhov επαίνεσε τους Iskander για την «απλότητα χρήσης, την αξιοπιστία, την ικανότητα ελιγμών και τη δύναμη πυρός του».

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τη Λευκορωσία ως σημείο εκτόξευσης για την επίθεσή τους στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, και μια πρόσφατη κοινής στρατιωτικής τους δραστηριότητας στη Λευκορωσία έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να θέλει το Μινσκ για να συμμετάσχει στον πόλεμο της στην Ουκρανία. Κάτι που το Μινσκ το απέκλεισε.

Το Iskander-M, με την κωδική ονομασία «SS-26 Stone» από το ΝΑΤΟ, αντικατέστησε το σοβιετικό «Scud». Η εμβέλειά του φτάνει βαθιά στις γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας, την Ουκρανία και την Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, των οποίων οι σχέσεις με τη Λευκορωσία είναι πολύ τεταμένες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ