Κόσμος

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους τουρίστες

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έφτιαξε μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο όπου οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια, αναφέρει το Insider .

Ποιες είναι οι χώρες όπου η εγκληματικότητα φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα;

Βενεζουέλα

 

Η Βενεζουέλα είναι η πρώτη χώρα στη λίστα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο προειδοποιεί ότι η χώρα δεν είναι ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες λόγω «εγκλήματος, εμφυλίων αναταραχών, απαγωγών και αυθαίρετης επιβολής των τοπικών νόμων» καθώς και «παράνομων κρατήσεων, τρομοκρατίας και κακές υποδομές υγιεινής». Πολλοί μετανάστες από τη Βενεζουέλα έχουν καταφύγει στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο μετά από «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», έγραψε προηγουμένως το Insider. «Τα βίαια εγκλήματα όπως η ανθρωποκτονία, η ένοπλη ληστεία, η απαγωγή και η ληστεία αυτοκινήτων είναι κοινά», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι υπάρχει «κίνδυνος παράνομης κράτησης Αμερικανών πολιτών».

Ιράκ

 

«Μην ταξιδεύετε στο Ιράκ λόγω τρομοκρατίας, απαγωγών, ένοπλων συγκρούσεων, εμφύλιων ταραχών και της περιορισμένης ικανότητας της αποστολής στο Ιράκ να παρέχει υποστήριξη σε πολίτες των ΗΠΑ», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Ομάδες τρομοκρατών και ανταρτών επιτίθενται τακτικά σε ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και πολίτες. Οι αντιαμερικανικές πολιτοφυλακές απειλούν Αμερικανούς πολίτες και διεθνείς εταιρείες σε όλο το Ιράκ». Η σύγκρουση των ΗΠΑ στο Ιράκ μετά την 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες, με δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

Σομαλία

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Σομαλία λόγω «εγκλήματος, τρομοκρατίας, εμφύλιων ταραχών, προβλημάτων υγείας, απαγωγών και πειρατείας». «Τα βίαια εγκλήματα όπως η απαγωγή και η δολοφονία είναι κοινά σε όλη τη Σομαλία, συμπεριλαμβανομένου του Puntland και της περιοχής Somaliland. Τα παράνομα οδοφράγματα είναι ευρέως διαδεδομένα» και «οι τρομοκράτες συνεχίζουν να σχεδιάζουν απαγωγές, βομβιστικές επιθέσεις και άλλες επιθέσεις». Τον Οκτώβριο, δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα της χώρας, Μογκαντίσου, είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 120 νεκρούς και άλλους 150 τραυματίες, μετέδωσε το Reuters.

Αΐτη

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει για «απαγωγές, έγκλημα και εμφύλιες αναταραχές» στην πληγείσα από τη φτώχεια Αϊτή. «Οι απαγωγές είναι ευρέως διαδεδομένες και τα θύματα περιλαμβάνουν τακτικά πολίτες των ΗΠΑ. Οι αεροπειρατές μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξελιγμένο σχεδιασμό ή να εκμεταλλευτούν απρογραμμάτιστες ευκαιρίες, ενώ ακόμη και οι συνοδεία έχουν δεχθεί επίθεση. Οι υποθέσεις απαγωγών συχνά περιλαμβάνουν διαπραγματεύσεις για λύτρα και τα θύματα των πολιτών των ΗΠΑ έχουν τραυματιστεί σωματικά κατά τη διάρκεια της απαγωγής», δήλωσαν αξιωματούχοι τον Δεκέμβριο του 2022. Εκατοντάδες Αϊτινοί έχουν επίσης πεθάνει από ξέσπασμα χολέρας, ανέφερε το Insider τον Δεκέμβριο.

Ουκρανία

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει προειδοποιήσει κατά του ταξιδιού στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022. «Όσοι επιλέγουν να παραμείνουν στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι προσεκτικοί λόγω της πιθανότητας για στρατιωτικές επιθέσεις, δολοφονίες και πολιτικές αναταραχές», σύμφωνα με το πρακτορείο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και η Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «απαγόρευσαν τις πτήσεις προς, από και πάνω από την Ουκρανία λόγω συνεχιζόμενων στρατιωτικών ενεργειών».

Αφγανιστάν

 

Οι Αμερικανοί πολίτες δεν πρέπει να ταξιδεύουν στο Αφγανιστάν λόγω «ενόπλων συγκρούσεων, εμφυλίων αναταραχών, εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και απαγωγών», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Τα ταξίδια σε όλες τις περιοχές του Αφγανιστάν δεν είναι ασφαλή και ο κίνδυνος απαγωγής ή βίας εναντίον πολιτών των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είναι υψηλός », σύμφωνα με το υπουργείο. «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ ανέστειλε τις εργασίες της στις 31 Αυγούστου 2021. Έκτοτε, πολίτες των ΗΠΑ κρατούνται άδικα». Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η ικανότητά του να βοηθά τους κρατούμενους Αμερικανούς είναι «εξαιρετικά περιορισμένη».

Υεμένη

 

Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ταξιδεύουν στην Υεμένη λόγω «τρομοκρατίας, εμφύλιων αναταραχών, κινδύνων για την υγεία, απαγωγών, ένοπλων συγκρούσεων και ναρκών ξηράς», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται στην Υεμένη. Επιπλέον, τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να διεξάγουν επιθέσεις στην Υεμένη», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Η στρατιωτική σύγκρουση προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε υποδομές, κατοικίες, ιατρικές εγκαταστάσεις, σχολεία και επιχειρήσεις ηλεκτρισμού και ύδρευσης». Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να βοηθήσει αμερικανούς πολίτες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επειδή η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά ανέστειλε τη λειτουργία της το 2015, σύμφωνα με το υπουργείο.

Συρία

 

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν κατά του ταξιδιού στη Συρία λόγω «τρομοκρατίας, εμφύλιων αναταραχών, απαγωγών, ένοπλων συγκρούσεων και του κινδύνου άδικης κράτησης». Η χώρα έχει υποστεί ένοπλες συγκρούσεις από το 2011, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας κατηγορηματικά ότι «κανένα μέρος της Συρίας δεν είναι ασφαλές από τη βία». «Οι διαδηλώσεις και οι διαδηλώσεις καταστέλλονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις μέσω επιθετικών τακτικών και διαδηλωτές, ακτιβιστές και πολιτικοί αντιφρονούντες κρατούνται τακτικά χωρίς πρόσβαση σε νομική εκπροσώπηση ή επικοινωνία με φίλους και συγγενείς», προειδοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σουδάν

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έθεσε το Σουδάν στη λίστα λόγω εμφύλιων αναταραχών, εγκληματικότητας, τρομοκρατίας, απαγωγών και ένοπλων συγκρούσεων. «Το Σουδάν βιώνει σποραδικές εμφύλιες αναταραχές και διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε το υπουργείο. «Εγκλήματα όπως η απαγωγή, η ένοπλη ληστεία, η εισβολή στο σπίτι και η κλοπή αυτοκινήτου μπορεί να συμβούν. Αυτό το είδος εγκλήματος είναι πιο συνηθισμένο εκτός Χαρτούμ». Υπάρχει επίσης βία κατά μήκος των συνόρων με το Τσαντ και το Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Νότιο Σουδάν

 

Το Νότιο Σουδάν είναι γεμάτο από ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών πολιτικών και εθνοτικών ομάδων, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Τα βίαια εγκλήματα όπως η κλοπή αυτοκινήτων, οι πυροβολισμοί, οι ενέδρες, οι επιθέσεις, οι ληστείες και οι απαγωγές είναι κοινά στο Νότιο Σουδάν, συμπεριλαμβανομένης της Τζούμπα. «Ξένοι έχουν πέσει θύματα βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης, ένοπλης ληστείας και άλλων βίαιων εγκλημάτων», ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι τα όπλα είναι «εύκολα διαθέσιμα» στον γενικό πληθυσμό.

Βόρεια Κορέα

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε για τον «σοβαρό κίνδυνο σύλληψης και μακροχρόνιας κράτησης Αμερικανών πολιτών» στη Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζοντάς τον «κρίσιμη απειλή». «Όλα τα διαβατήρια των ΗΠΑ είναι άκυρα για ταξίδια προς, προς ή μέσω της ΛΔΚ, εκτός εάν έχουν επικυρωθεί ειδικά για τέτοιο ταξίδι υπό την εξουσία του Υπουργού Εξωτερικών», προειδοποίησε το υπουργείο. «Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε Αμερικανούς πολίτες στη Βόρεια Κορέα, επειδή δεν έχει διπλωματικές ή προξενικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα». Οι εντάσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και άλλων δημοκρατικών εθνών έχουν αυξηθεί καθώς η χώρα συνεχίζει να πραγματοποιεί δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Λιβύη

 

Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη Λιβύη λόγω «εγκλήματος, τρομοκρατίας, εμφύλιων ταραχών, απαγωγών και ένοπλων συγκρούσεων», σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Τα επίπεδα εγκληματικότητας στη Λιβύη παραμένουν υψηλά, συμπεριλαμβανομένης της απειλής απαγωγής για λύτρα. Οι δυτικοί και οι Αμερικανοί πολίτες ήταν οι στόχοι αυτών των εγκλημάτων», ανέφερε το υπουργείο. «Πολιτοφυλακή ή ένοπλες ομάδες κρατούν μερικές φορές ταξιδιώτες για αυθαίρετους λόγους, δεν δίνουν στους κρατούμενους πρόσβαση σε δικηγόρο ή δίκαιη διαδικασία και δεν επιτρέπουν στους κρατούμενους να ενημερώσουν τους άλλους για την κατάστασή τους».

Ιράν

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει προειδοποιήσει κατά των ταξιδιών στο Ιράν λόγω απαγωγών και αυθαίρετων συλλήψεων και κρατήσεων με «ψευδείς κατηγορίες». Οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν. «Οι ιρανικές αρχές συνεχίζουν να κρατούν παράνομα και να φυλακίζουν πολίτες των ΗΠΑ, ιδιαίτερα Αμερικανο-Ιρανούς διπλής υπηκοότητας – συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, δημοσιογράφων, ταξιδιωτών για επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς – με κατηγορίες όπως κατασκοπεία και απειλή για την εθνική ασφάλεια», προειδοποίησε το υπουργείο.

Μιανμάρ (Βιρμανία)

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε τις διαμαρτυρίες και τη στρατιωτική δράση ως λόγους για να μην ταξιδέψει στη Βιρμανία, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον ένας Αμερικανός πολίτης είχε συλληφθεί παράνομα από τον στρατό της Βιρμανίας. «Μην ταξιδεύετε στη Βιρμανία λόγω εμφύλιων αναταραχών και ένοπλων συγκρούσεων», προειδοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω παράνομων κρατήσεων και περιοχών με νάρκες ξηράς και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί».

Ρωσία

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει προειδοποιήσει κατά του ταξιδιού στη Ρωσία από τότε που ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Αμερικανοί πολίτες στη Ρωσία ενδέχεται να παρενοχληθούν, να αποκλειστούν ή να κρατηθούν αυθαίρετα, ανέφερε το υπουργείο. «Η ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρέχει υπηρεσίες ρουτίνας ή έκτακτης ανάγκης σε πολίτες των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι σοβαρά περιορισμένη, ιδιαίτερα σε περιοχές μακριά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών της ρωσικής κυβέρνησης, του αριθμού του προσωπικού των ΗΠΑ και της αναστολής των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων. συμπεριλαμβανομένων των προξενικών υπηρεσιών, στα προξενεία των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο.

Μάλι

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει προειδοποιήσει κατά των ταξιδιών στο Μάλι λόγω εγκλημάτων, τρομοκρατικών απειλών και απαγωγών. «Τα βίαια εγκλήματα όπως η απαγωγή και η ένοπλη ληστεία είναι κοινά στο Μάλι. Το βίαιο έγκλημα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία κατά τη διάρκεια τοπικών αργιών και εποχιακών εκδηλώσεων στο Μπαμάκο, στα προάστια του και στις νότιες περιοχές του Μάλι. Τα οδοφράγματα και τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας είναι συνηθισμένα σε όλη τη χώρα, ειδικά τη νύχτα», ανέφερε το τμήμα.

Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής

 

Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία λόγω εγκλήματος, εμφύλιων ταραχών, απαγωγών και της περιορισμένης ικανότητας της πρεσβείας να παρέχει υποστήριξη σε πολίτες των ΗΠΑ, προειδοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Αν και δεν υπήρξαν συγκεκριμένα περιστατικά βίας ή απειλών που να στοχεύουν πολίτες των ΗΠΑ, εμφύλιες αναταραχές, διαδηλώσεις και βία που σχετίζεται με τις εκλογές (συμπεριλαμβανομένων των νέων ξεσπάσματος ένοπλων συγκρούσεων) μπορεί να συμβούν σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπανγκούι», ανέφερε το υπουργείο. . «Τα βίαια εγκλήματα όπως η ένοπλη ληστεία, η βαριά επίθεση και η ανθρωποκτονία είναι κοινά» . Η τρομοκρατία, το έγκλημα και οι απαγωγές θα πρέπει να εμποδίσουν τους πολίτες των ΗΠΑ να ταξιδέψουν στη Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μπουρκίνα

 

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στη Μπουρκίνα Φάσο», ανέφερε το πρακτορείο. «Οι απαγωγές και η ομηρεία αποτελούν απειλή σε ολόκληρη τη χώρα. Στις 10 Μαΐου 2019, μια επιχείρηση διάσωσης ομήρων απελευθέρωσε τέσσερις διεθνείς ομήρους που είχαν απαχθεί στη Μπουρκίνα Φάσο και στο γειτονικό Μπενίν». Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να παράσχουν επείγουσα βοήθεια στους πολίτες τους στη χώρα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Λευκορωσία

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε για ταξίδια στη Λευκορωσία στην Ανατολική Ευρώπη λόγω «αυθαίρετης επιβολής του νόμου, του κινδύνου κράτησης, της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στη γειτονική Ουκρανία και της ρωσικής στρατιωτικής συσσώρευσης στη Λευκορωσία κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία». «Λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία, οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται ή σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Λευκορωσία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι απρόβλεπτη και ότι υπάρχει αυξημένη ένταση στην περιοχή», ανέφερε το υπουργείο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ