Κόσμος

Η εμμονή του Γκερασίμοφ με την υγιεινή έχει εξοργίσει τους συμμάχους του Πούτιν! "Ο πόλεμος είναι των γενναίων, όχι των ξυρισμένων"

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία επέλεξε να επικεντρωθεί στην πειθαρχία των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στο μέτωπο, ζητώντας τους να ξυρίζονται πιο συχνά, σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, γράφει το Insider .

Το βρετανικό υπουργείο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του ως επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μόλις στις αρχές του έτους, «προσπάθησε να εξαλείψει τις παράτυπες στολές, τη μεταφορά στρατευμάτων με πολιτικά οχήματα, τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ακατάλληλων κουρέματος».

Όμως το επίκεντρο έπεσε στο ξύρισμα, σύμφωνα με την έκθεση του βρετανικού υπουργείου. Τα μέτρα του Γκερασίμοφ αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινής πειθαρχίας των Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά έχουν χλευάσει και επικριθεί από φιλορώσους αξιωματούχους που διαχειρίζονται τα κατεχόμενα εδάφη και άλλους συμμάχους του Πούτιν.

«Αξιωματούχοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ περιέγραψαν την ιεράρχηση του Γκερασίμοφ ως φάρσα που θα εμπόδιζε τη διαδικασία καταστροφής του εχθρού», σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής των μισθοφόρων Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επέκρινε την ηγεσία του ρωσικού στρατού , λέγοντας ότι «ο πόλεμος είναι η ώρα των δραστήριων και γενναίων και όχι των ξυρισμένων», σύμφωνα με την έκθεση.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου έχει προτείνει ότι η εμμονή του Γκερασίμοφ με την πειθαρχία των στρατιωτών μπορεί να έχει έναν κρυφό ρόλο: το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς δεν ακολουθούν ακόμη και αυτές τις λιγότερο σημαντικές εντολές μπορεί να αποδείξει ότι δεν θα ακολουθήσουν τις πολύ σοβαρές εντολές που περιλαμβάνουν πολλά υψηλότερο κίνδυνο που ενδέχεται να λάβουν στο μέλλον.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός επικρίθηκε ότι ήταν απείθαρχος και για τις απρόσεκτες ενέργειες των Ρώσων στρατιωτών που προκάλεσαν βαριές και απροσδόκητες απώλειες, όπως όταν η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της υποκλοπούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των ρωσικών στρατευμάτων, με αποτέλεσμα να μπορούν να εξαπολύσουν βομβαρδισμούς στις θέσεις τους .

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ραμζάν Καντίροφ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, να στείλει στρατιώτες που δεν θέλουν να φορούν μακριά γένια απευθείας στην πρώτη γραμμή .

Οι δηλώσεις που έκανε τότε ο Τσετσένος ηγέτης ήρθαν ως απάντηση στη δήλωση ενός βουλευτή της Κρατικής Δούμας, στρατηγού Βίκτορ Σομπόλεφ, ο οποίος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει ορισμένες εικασίες που εμφανίστηκαν πρόσφατα στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα σύμφωνα με τις οποίες ο στρατός της χώρας θα απαγορευόταν να έχει γένια, επιβεβαιώθηκε ότι αυτό απαιτείται από τους κανονισμούς των ενόπλων δυνάμεων και αποτελεί «στοιχειώδη απαίτηση στρατιωτικής πειθαρχίας».
 
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...