Κόσμος

Ζελένσκι: Νέα έκκληση για βοήθεια - Ανακαλεί την ιθαγένεια φιλορώσων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε κρίσιμη την περαιτέρω ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με προηγμένα οπλικά συστήματα, ενώ υποστήριξε ότι η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις για να κλιμακώσει τις επιθέσεις της. 

«Ο ελεύθερος κόσμος έχει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα και να επιφέρει μια ιστορική ήττα για το κράτος-τρομοκράτη», είπε ο Ζελένσκι στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως αναστέλλει την ουκρανική ιθαγένεια τεσσάρων φιλορώσων πολιτικών, μεταξύ αυτών του Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος κατηγορείται από το Κίεβο για εσχάτη προδοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βάσει εγγράφων που συντάχθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης, και σύμφωνα με το Σύνταγμα, αποφάσισα να ανακαλέσω την ιθαγένεια τεσσάρων πολιτών», είπε ο Ζελένσκι και κατονόμασε τους Βίκτορ Μεντβεντσούκ, Τάρας Κόζακ, Ρενάτ Κούζμιν και Αντρίι Ντέρκατς.

Ύστερα από αιχμαλωσία περίπου πέντε μηνών, ο Μεντβεντσούκ παραδόθηκε στη Ρωσία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ