Κόσμος

Η Ρωσία ερευνά εκδοτικό οίκο για παραβίαση του νόμου κατά των ΛΟΑΤΚΙ+

Ένας ανεξάρτητος ρωσικός εκδοτικός οίκος ερευνάται από τις αρχές για προπαγάνδα «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων», δήλωσε σήμερα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αφότου τον κατηγόρησε ότι αψηφά ανοιχτά τους νέους σκληρούς νόμους που στρέφονται κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκδοτικός οίκος Popcorn Books, που έχει εκδώσει μυθιστορήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις ατόμων που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και τον αυτοπροσδιορισμό, άρχισε να τυπώνει στα εξώφυλλα των βιβλίων του το άρθρο 29.5 του ρωσικού συντάγματος, το οποίο εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης, μόλις η Ρωσία θέσπισε έναν νέο νόμο που απαγορεύει την προώθηση της «ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδας» σε ενήλικες.

Ο Αλεξάντρ Χινστέιν, ο πολιτικός που συνέβαλε στην σύνταξη του νόμου αυτού, δήλωσε ότι ένα τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών στην Μόσχα άρχισε να έρευνα τον εκδοτικό οίκο, αφότου ο ίδιος είχε ήδη προσφύγει επίσημα στις αρχές τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ελπίζω ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο και ο εκδοτικός οίκος Popcorn Books που προκαλεί το κράτος ευθέως θα πάρει αυτό που του αξίζει», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο εκδοτικός αυτός οίκος είναι ένας από τους κορυφαίους προωθητές της ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνίας στη Ρωσία», ανέφερε.

Ο εκδοτικός οίκος Popcorn Books δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα την εξέλιξη αυτή.

Οι Ρώσοι βουλευτές λένε ότι υπερασπίζονται την ηθική

Ο νέος νόμος, ο οποίος διευρύνει στην Ρωσία την ερμηνεία αυτού που χαρακτηρίζεται «ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα», δίνει το δικαίωμα στις αρχές να επιβάλουν πρόστιμο σε άτομα ή οργανώσεις που προωθούν την ομοφυλοφιλία δημόσια, online, ή μέσα από ταινίες, βιβλία ή διαφημίσεις.

Οι Ρώσοι βουλευτές λένε ότι υπερασπίζονται την ηθική απέναντι σε αυτό που υποστηρίζουν ότι είναι οι «μη ρωσικές» φιλελεύθερες αξίες που προωθούνται από τη Δύση, αλλά οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι οι ενέργειες αυτές σχεδιάζονται για να απαγορεύσουν τις εκπροσωπήσεις των μειονοτήτων, όπως είναι οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες, οι αμφιφυλόφιλοι, τα διεμφυλικά άτομα (ΛΟΑΤΚΙ+), στην δημόσια ζωή.

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ Sphere (Σφαίρα) , δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκδοτικός οίκος Popcorn Books γίνεται στόχος και ότι ο νέος νόμος είναι ανοιχτός σε ευρύτατες ερμηνείες από τις αρχές.

«Δεδομένου ότι η λέξη "προπαγάνδα" δεν έχει ερμηνευτεί ποτέ και πουθενά στους νόμους, οποιοσδήποτε και οτιδήποτε μπορεί να εμπίπτει σε αυτήν», δήλωσε στο Reuters ο Νοέλ Σαΐντα, επικεφαλής επικοινωνίας της Sphere.

Ο Popcorn Books είναι ένας εκδοτικός οίκος της Μόσχας που συστήνεται ως εξής : «Εκδίδουμε συναρπαστικά βιβλία μυθοπλασίας που πραγματεύονται ‘άβολα’ θέματα: ζητήματα αυτοπροσδιορισμού, ρατσισμού και σεξισμού, στάσεις απέναντι στο ίδιο μας το σώμα». Ένα μπεστ σέλερ ήταν το βιβλίο των Γιελένα Μαλισόβα και Κατερίνα Σιλβάνοβα, «Ένα καλοκαίρι σε κατασκήνωση πιονέρων», το οποίο αφηγείται την ερωτική ιστορία ενός ομαδάρχη κατασκήνωσης και ενός 16χρονου μαθητή του. Η συνέχειά του, με τίτλο «Γιατί σιωπά το χελιδόνι», έχει επίσης εκδοθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...