Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσία πολεμά τώρα το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, λέει ο κορυφαίος σύμμαχος του Πούτιν

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα πολεμά τώρα τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία και ότι η Δύση προσπαθεί να εξαλείψει τη Ρωσία από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

Ο Πούτιν χαρακτηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια υπαρξιακή μάχη με μια επιθετική και αλαζονική Δύση και έχει πει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσει τον εαυτό της και τον λαό της από κάθε επιτιθέμενο.

Ο γραμματέας του Ρώσου Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ θεωρείται από τους διπλωμάτες ως μία από τις σημαντικότερες σκληροπυρηνικές επιρροές στον Πούτιν, ο οποίος έχει υποσχεθεί νίκη στην Ουκρανία παρά μια σειρά αποτυχιών στο πεδίο της μάχης.

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου - αυτή είναι μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, και πάνω από όλα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας», δήλωσε ο Πατρούσεφ στην εφημερίδα Argumenti i Fakti σε συνέντευξή του.

«Τα σχέδια των Δυτικών είναι να συνεχίσουν να χωρίζουν τη Ρωσία και τελικά απλώς να τη διαγράψουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου», είπε οΠατρούσεφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο παραγωγό φυσικών πόρων στον κόσμο, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Πατρούσεφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«De facto έχουν ήδη γίνει ένα έμμεσο μέρος σε αυτή τη σύγκρουση, αντλώντας την Ουκρανία με όπλα, τεχνολογίες, πληροφορίες πληροφοριών και ούτω καθεξής», είπε ο Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των ειδήσεων.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου έχει πυροδοτήσει μία από τις πιο θανατηφόρες ευρωπαϊκές συγκρούσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν η Σοβιετική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν πιο κοντά στον εκούσιο πυρηνικό πόλεμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως αυτοκρατορική αρπαγή γης, ενώ η Ουκρανία έχει ορκιστεί να πολεμήσει μέχρι να εκτιναχθεί ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το έδαφός της.

ΜΟΝΗ Η ΡΩΣΙΑ

Ως πρώην σοβιετικός κατάσκοπος που γνωρίζει τον Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, οι απόψεις του Patrushev δίνουν μια εικόνα για τη σκέψη στα πολύ υψηλότερα επίπεδα του Κρεμλίνου. Απέρριψε τις προειδοποιήσεις του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς το 2021 κατά της εισβολής στην Ουκρανία.

Σε μια σοβιετικού τύπου ανάλυση της Δύσης, ο Πατρούσεφ χαρακτήρισε τις δυτικές πολιτικές ελίτ ως διεφθαρμένες και ελεγχόμενες από διεθνικές εταιρείες και επιχειρηματικές φυλές που σχεδίαζαν και εκτελούσαν «έγχρωμες επαναστάσεις» σε όλο τον κόσμο.

«Το αμερικανικό κράτος είναι απλώς ένα κέλυφος για έναν όμιλο τεράστιων εταιρειών που κυβερνούν τη χώρα και προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο», είπε ο Πατρούσεφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Πατρούσεφ, είχαν σπείρει το χάος στο Αφγανιστάν, το Βιετνάμ και τη Μέση Ανατολή και προσπαθούσαν για χρόνια να υπονομεύσουν τον «μοναδικό» πολιτισμό και τη γλώσσα της Ρωσίας.

Η Ρωσία, είπε, έπεσε θύμα δυτικών σχεδίων για να την ωθήσει πίσω στα σύνορα της Μοσχοβίας του 15ου αιώνα και κατηγόρησε τη Δύση ότι αιμορραγούσε την Ουκρανία για να υπονομεύσει τη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει θέση για τη χώρα μας στη Δύση», είπε.

Σε απάντηση, είπε, η Ρωσία θα επιτύχει οικονομική κυριαρχία και οικονομική ανεξαρτησία, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις και τις ειδικές υπηρεσίες της για να αποτρέψει κάθε πιθανό επιτιθέμενο.

Το ρωσικό επιχειρηματικό και το ιδιωτικό κεφάλαιο, είπε, έπρεπε να είναι πιο «εθνικά προσανατολισμένα».

«Η νέα γενιά θα πρέπει να εμπνέεται από τις ιδέες της δημιουργικής εργασίας προς όφελος της Πατρίδας μας και όχι να κάθεται στα γραφεία των δυτικών εταιρειών», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ