Ιοαρδανία
Κόσμος

Ιορδανία: Παντρεύεται ο διάδοχος του θρόνου

O διάδοχος της Ιορδανίας Χουσεΐν Μπιν Αμπντάλα II και η αρραβωνιαστικιά του, Ρατζούα Αλ Σάιφ όρισαν ημερομηνία γάμου για το καλοκαίρι. Το ζευγάρι, που αρραβωνιάστηκε παραδοσιακά το καλοκαίρι στην πατρίδα της μέλλουσας νύφης, τη Σαουδική Αραβία, θα ενωθεί επίσημα με τα δεσμά του γάμου την 1η Ιουνίου 2023. Η ημερομηνία έχει συναισθηματική αξία για τον διάδοχο του θρόνου και την οικογένειά του, καθώς οι γονείς του λίγες ημέρες μετά θα γιορτάσουν την 30ή επέτειο του γάμου τους.

Ο πρίγκιπας Χουσεΐν έκανε πρόταση γάμου στη μνηστή του στο σπίτι του πατέρα της, ενώ παρόντες ήταν και οι γονείς του. Έγινε ένα μήνα μετά τον αρραβώνα της αδελφής του πριγκίπισσας Ιμάν με τον αγαπημένο της Τζαμίλ Αλέξανδρο Θερμιώτης.

Ο πρίγκιπας Χουσεΐν και η πριγκίπισσα Ιμάν είναι τα δύο μεγαλύτερα από τα τέσσερα παιδιά του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνια. Πήρε το όνομά του προς τιμήν του παππού του και είναι απόφοιτος της βρετανικής στρατιωτικής ακαδημίας Sandhurst. Το 2009 ορίστηκε επίσημα διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας με Βασιλικό Διάταγμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...