Πολιτική

Μενδώνη: Επαφές για στενότερη πολιτισμική συνεργασία με την Ιορδανία

Η τελετή έγινε στο King Hussein Bin Talal Convention Centre, στη Νεκρά Θάλασσα και παραβρέθηκαν θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες απ' όλο τον κόσμο.

Μενδώνη: Σειρά διμερών επαφών κατά την επίσκεψη στην Ιορδανία

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Ιορδανία η Λίνα Μενδώνη
πραγματοποίησε σειρά διμερών επαφών για την ενίσχυση και προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών. 

Στη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Haifa Al-Najjar, συζητήθηκαν  διεξοδικά θέματα που αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδας και Ιορδανίας αλλά και στις δυνατότητες δημιουργίας κοινών μεταφραστικών προγραμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενδώνη: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για δράσεις σε έρευνα διαφύλαξη και προώθηση παραδοσιακής μουσικής και χορών

Συμφώνησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για δράσεις που αφορούν στην έρευνα, διαφύλαξη και προώθηση της παραδοσιακής μουσικής και των μουσικών οργάνων, καθώς και των παραδοσιακών χορών.

Η Λίνα Μενδώνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή ποιότητα των δράσεων τόσο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγιανάκης»- Κέντρο Μουσικολογίας, όσο και του Λυκείου των Ελληνίδων και στην τεχνογνωσία την οποία οι δύο φορείς μπορούν να μεταφέρουν στο πλαίσιο του Μνημονίου. Εκτενώς συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της χειροτεχνίας, όχι μόνον ως προς την προστασία των παραδοσιακών τεχνών, αλλά και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αναπτυξιακής προοπτικής των τοπικών κοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο αυτό  η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το Jordan River Foundation, το οποίο δραστηριοποιείται, περισσότερο από μία εικοσαετία, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα διαθέτοντας χειροτεχνήματα γυναικών, εξαιρετικής λεπτότητας και τέχνης, για την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Nayef Hmeidi Al-Fayez συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται του θεσμικού πλαισίου και του νομικό καθεστώτος των μουσείων, της ανάδειξης και ανάπτυξης των αρχαιολογικών χώρων, της ενίσχυσης του πολιτιστικού τουρισμού, μέσω διακρατικών πολιτιστικών διαδρομών, καθώς και της δημιουργίας, στην Ιορδανία, ενός φορέα ανάλογου του.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...