Μέλονι
Κόσμος

Ιταλία: Η ελληνική ... «Calimera» δημοσιογράφου που έφερε σε δύσκολη θέση τη Μελόνι

Στα ελληνικά επέλεξε να καλημερίσειτην Τζόρτζια Μελόνι ένας Έλληνας δημοσιογράφος, χωρίς ωστόσο να περίμενει ότι αυτή η επιλογή του θα έφερνε σε αμηχανία την Ιταλίδα πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης ενόψει του τέλους του 2022, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο Έλληνας δημοσιογράφος της είπε καλημέρα και προφανώς δίχως να το θέλει, την αποκάλεσε με το παρωνύμιο «Calimera», που είχε η νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας όταν ήταν μαχητικό μέλος της νεολαίας του νεοφασιστικού κόμματος Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (Movimento Sociale Italiano – MSI).
 

Όπως σημειώνει η La Repubblica, η Μελόνι προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε «να κρατήσει στο περιθώριο την “Calimera”», απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δίχως να χάσει, σε γενικές γραμμές, την ψυχραιμία της ή να υψώσει τη φωνή της, όπως συνέβη κάποιες φορές στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα, ο πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, και η Ιζαμπέλα Ράουτι, υφυπουργός Αμυνας της Ιταλίας, απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό στους μεταφασίστες Ιταλούς με αφορμή την 76η επέτειο της ίδρυσης του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος.

Ερωτηθείσα η Τζόρτζια Μελόνι αν συμμερίζεται τις εν λόγω εκδηλώσεις εκτίμησης, επέλεξε να υποστηρίξει το κόμμα που την ανέδεξει και να απαντήσει: «Το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα αποτέλεσε έκφραση της δημοκρατικής και ρεπουμπλικανικής Δεξιάς», είπε η Μελόνι. Και στη συνέχεια προσέθεσε πως «το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα τασσόταν πάντα «κατά της πολιτικής βίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ