Κόσμος

Επικοινωνία Μπλίνκεν με τον νέο ΥΠΕΞ της Κίνας

Η Κίνα διόρισε την Παρασκευή τον Κιν, τον πρεσβευτή της στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμπιστο συνεργάτη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ως νέο υπουργό Εξωτερικών της, καθώς Πεκίνο και Ουάσινγκτον προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις κλονισμένες σχέσεις τους.

Ο Κιν, 56 ετών, αντικαθιστά τον Γουάνγκ Γι, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών την τελευταία δεκαετία. Ο Γουάνγκ, 69 ετών, προήχθη στο πολιτικό γραφείο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον Οκτώβριο και αναμένεται να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην κινεζική εξωτερική πολιτική.

Αν και ο Κιν εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας κατά τη διάρκεια της σχετικά σύντομης, 17μηνης θητείας του ως πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, η θητεία του συνέπεσε με την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Γουάνγκ ως υπουργού Εξωτερικών παρατηρήθηκε κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το εμπόριο έως το ζήτημα της Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή