Κόσμος

Bloomberg: Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του- "Κρας τεστ" για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης

"Κρας τεστ" για την ενεργειακή επάρκεια της Βόρειας Ευρώπης αποτελεί το κύμα ψύχους που πλήττει τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ οι καιρικές συνθήκες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του Χριστουγεννιάτικου κλίματος, θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στον ενεργειακό εφοδιασμό της Γηραιάς Ηπείρου που είναι κρίσιμος, προκειμένου να περάσει τον χειμώνα χωρίς ανεξέλεγκτες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ένα ήπιο φθινόπωρο περιόρισε τη χρήση φυσικού αερίου και είχε ως αποτέλεσμα οι χώροι αποθήκευσης να γεμίσουν, μετριάζοντας τις ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις οικονομικές συνέπειές του. Όμως οι προκλήσεις τώρα αρχίζουν. Η μεγαλύτερη ζήτηση θέρμανσης και η μικρή παραγωγή αιολικής ενέργειας από τα αιολικά πάρκα σε Βρετανία, Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες, όπως και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα γαλλικά και τα σουηδικά πυρηνικά εργοστάσια, θα δοκιμάσουν τα δίκτυα ενέργειας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, αναμένει να έχει αρκετή ενέργεια τους ψυχρούς μήνες, η ρυθμιστική αρχή του δικτύου ενέργειας της χώρας BNetzA προέτρεψε με ανακοίνωσή της την Παρασκευή νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μειώσουν τη θέρμανση για εξοικονόμηση καυσίμων.

«Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αύξηση της ζήτησης θέρμανσης για την αντιμετώπιση των ψυχρότερων συνθηκών που είναι πιθανό να επιμείνουν το μεγαλύτερο μέρος του μήνα», σημείωσε η μετεωρολόγος Αλεξάντρα Σέρεντ. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Σουηδίας, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -23 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Σκανδιναβία τη Δευτέρα, ενώ Βρετανοί μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποίηση για χιονοπτώσεις και πάγο στη νοτιοανατολική Αγγλία και στο Λονδίνο τα επόμενα 24ωρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ