ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις
Κόσμος

Εθνική εορτή ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σήμερα! 4 πράγματα που δεν ήξερες (Εικόνες)

Σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, γιορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στην χώρα. Για το Κίεβο είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές γιορτές, δεδομένου του πλήρης κλίμακας πολέμου που διαδραματίζεται σε μέτωπα όλης της χώρας. 

Η μέρα γιορτάζεται αυτήν την ημερομηνία, διότι στις 6 Δεκεμβρίου του 1991 το ουκρανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το Δίκαιο της χώρας σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις της. Τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στον στρατό της χώρας ήταν η άμυνα του έθνους, η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας κλπ.

Τώρα, με αφορμή αυτήν την σπουδαία για τους Ουκρανούς μέρα, η ουκρανική σελίδα NV δημοσίευσε κάποια δεδομένα σχετικά με τον εν εξελίξει πόλεμο με την Ρωσία.

96% των Ουκρανών Εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις

Παρά το γεγονός πως το 2014 η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία και εισέβαλε στον Ντονμπάς, ο ουκρανικός λαός φαίνεται να εμπιστεύεται τις ένοπλες δυνάμεις του περισσότερο από κάθε άλλον παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Οκτωβρίου του 2022, το 96% των Ουκρανών δείχνει εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με την NV, αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη έρευνα κοινωνικού ινστιτούτου.

Ένα Εκατομμύριο Εμπλεκόμενοι

Πίσω στο καλοκαίρι του 2022, το ουκρανικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε δεδομένα που αναφέρουν πως ένα εκατομμύριο ένστολοι άνθρωποι εμπλέκονται στον τομέα άμυνας και ασφάλειας της Ουκρανίας.

Από αυτούς, 700 χιλιάδες είναι στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, 60 χιλιάδες εκπροσωπούν την συνοριοφυλακή της Ουκρανίας, 90 χιλιάδες είναι μέλη της εθνοφρουράς και 100 χιλιάδες εργάζονται στην εθνική τους αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν την εισβολή στο Ντονμπάς το 2014, η σελίδα NV αναφέρει πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας προσμετρούσαν 140 χιλιάδες ανθρώπους. 

Οι Μισοί Στον Στρατό Ξηράς

Το κύριο τμήμα του ουκρανικού στρατού είναι προφανώς ο στρατός ξηράς, ο οποίος σύμφωνα με επίσημη σελίδα του Κιέβου διαθέτει την μισή μαχητική ισχύ από όλες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Ο στρατός ξηράς τους περιλαμβάνει μηχανοποιημένες μονάδες, πυραυλικά και πυροβολικά στοιχεία, την αεροπορία στρατού, αεράμυνες, ειδικές δυνάμεις, υλικοτεχνική υποστήριξη και ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα γιορταστεί αποκλειστικά αυτό το τμήμα του στρατού.

Σκότωσαν Πολλούς Ρώσους

Και κλείνουμε με κάτι λίγο πιο αμφιλεγόμενο. Σύμφωνα πάντα με αναφορές της ουκρανικής NV, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μέσα σε ένα μόνο μήνα κατάφεραν να προξενήσουν περισσότερες απώλειες στον ρωσικό στρατό από όλες τις απώλειες που υπέφερε η Σοβιετική Ένωση κατά την δεκαετή εμπλοκή της στον Πόλεμο του Αφγανιστάν. 

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, μόνο τον Νοέμβριο σκοτώθηκαν 17 χιλιάδες Ρώσοι. Επικαλούμενοι επίσημα δεδομένα, η Σοβιετική Ένωση έχασε 15 χιλιάδες στρατιώτες μεταξύ 1979 και 1989 στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ