Κόσμος

Αυστραλία: Πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «16» στο Κατάρ

Στη Μελβούρνη στη διάσημη Federation Square οι συγκεντρωμένοι οπαδοί μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα με δεκάδες καπνογόνα, γεγονός ιδιαίτερα ασυνήθιστο καθώς η χρήση τους απαγορεύεται δια νόμου, σύμφωνα με την ερτ.

Φαίνεται όμως πως οι Αρχές είχαν “αυξημένο δείκτη ανοχής” καθώς ο ενθουσιασμός ήταν ταυτόχρονα μαζικός και αυθόρμητος και, επιπρόσθετα, οι πανηγυρισμοί εκδηλώθηκαν στις…τρείς τα ξημερώματα,  λόγω της διαφοράς της ώρας.

Εξίσου, χιλιάδες ήταν οι υποστηρικτές της Εθνικής που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρόκριση και στο Σίδνεϊ, κατακλύζοντας το κέντρο της πόλης, ενώ, όπως και σε όλες τις Αυστραλιανές πόλεις οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι το ξημέρωμα σε πλήρη αντίφαση με το συνηθισμένη εικόνα ενός έθνους που “κοιμάται νωρίς”, ειδικά τις εργάσιμες, καθημερινές.

Η πρόκριση όμως στους “16” υπήρξε μια ωραία, ευχάριστη όσο και σπάνια αφορμή για να παραμερίσει τις παραδοσιακές “νόρμες”, σκορπίζοντας χαρά “εκτός ωραρίου” στους πολυπληθείς οπαδούς της Εθνικής ποδοσφαίρου της  Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ